Programa cursului este foarte cuprinzatoare, nu doar Java. Un loc bun de unde sa incepi sa inveti. Cursul m-a ajutat sa-mi fac o baza de cunostinte pe care sa construiesc mai departe in functie de cerintele jobului sau ale proiectului la care lucrez.
Celor care se gandesc sa se apuce de programare le recomand sa se asigure ca au timp de investit in procesul de invatare. Trainerii SDA sunt foarte bine pregatiti si vor fi acolo sa va ajute pe durata cursului dar aceasta meserie implica un proces de invatare constant, si e nevoie sa invatati cum sa invatati.
Sunt foarte incantata de directia luata in urma absolvirii cursului si chiar l-am recomandat unor prieteni care se gandesc sa faca si ei o schimbare. Primul pas e sa decizi ca vrei ceva mai bun pentru tine si ca meriti acest lucru. Nu e niciodata prea tarziu sa faci schimbari care vor duce la o viata mai fericita si linistita.
Adina Dumitrescu, Software Developer, Kalypso, Romania, Bucharest

 

Am ales cursul de Java la recomandarea unui prieten. Initial am auzit auzit doar lucruri bune despre curs, dar cand am vazut numarul de ore, programa in sine si lucrurile ce erau prezentate in curs am zis ca este exact ceea ce am eu nevoie. 
Temele ce s-au abordat la curs s-au dovedit a fi mai tarziu exact ceea ce aveam eu nevoie ca sa trec cu usurinta de un interviu si sa intru pe un post de java junior.Pe langa suportul teoretic s-a scris foarte mult cod. Au fost si multe teme pentru casa pe care daca le faci intelegi mult mai bine ce se preda la curs. Cursul in sine este foarte bun dar trebuie sa mentionez si faptul ca am muncit foarte mult si acasa.Am avut niste mentori geniali, plini de pasiune si dornici sa imparta cu noi experienta lor adunata de-a lungul anilor.Momentan lucrez in domeniu si nu regret nicio clipa lunile petrecute la cursul SDA. Pot sa spun ca 85% din intrebarile pe care le-am primit la interviu au fost din temele studiate la curs. M-am angajat cu o luna inainte sa termin cursul.
Emmanuel Halip, Junior Java Developer, Ness Digital Engineering, Romania, Iasi

 

Cursurile au durat 3 luni de zile si ce m-a surprins in mod placut a fost faptul ca nu am avut un singur profesor ci mai multi, iar acestia aveau o experienta vasta in domeniu si lucrau pentru firme cu renume in domeniul IT din Iasi. Am invatat de la fiecare tehnici si metode diferite de testare iar cursurile au reprezentat temelia noii mele cariere. Pot caracteriza aceste cursuri in 3 cuvinte: punctualitate, profesionalism, seriozitate.
Marius Ursache, Junior Quality Assurance Engineer at UniCredit Services, Romania, Iasi

 

Am avut prima interacțiune cu domeniul IT în liceu însă mi s-a părut prea greu pentru mine la momentul respectiv. După 12 ani, am început să văd avantajele tehnologiei în piața muncii și m-am decis să mai fac o încercare în acest domeniu. Am început cursurile susținute de SDA din curiozitate și din dorința de a face parte din domeniul technologic (pe care îl văd ca o parte importantă a viitorului). Cursurile Java de la SDA păreau cele mai complete cursuri existente la acel moment pe piață.
Ada Palacean, Application Management Services Consultant, NTT Data, Romania, Cluj-Napoca

 

Interesul meu pentru tehnologie a inceput odata cu utilizarea anumitor aplicatii la serviciu, din perspectiva de user, astfel ca dincolo de indeplinirea taskurilor operationale, am vrut sa stiu cum este proiectat un progam. Singura modalitate de a invata un limbaj de programare este cu ajutorul unei curicule complexe si a unor traineri care iti inspira profesionalism, ceea ce am si gasit la SDA. In prezent lucrez la NTT Data ca Application Management Services Consultant, intr-un context cu totul nou, dar stiind anumite principii informatice si computationale voi putea face fata cerintelor acestei pozitii.
Lorena Ana, Application Management Services Consultant, NTT Data, Romania, Cluj-Napoca

 

Daca ar fi sa ma intrebe cineva ce m-a motivat, raspunsul ar fi ca dorinta de schimbare. Dupa 7 ani de cariera in Pharma, aceasta schimbare a fost una dintre cele mai bune alegeri facute in viata. Am terminat Facultatea de Chimie si un master cu specializare in industria Pharma, deci cunostintele mele de programare au fost „zero”. La acest curs de „Java pentru incepatori” am invatat de la zero sa programez, de la scheme logice, algoritmi simpli pana baze de date, TDD sau Spring.
Elena Ciuca, Junior Java Developer, Ubisoft, Romania, Bucharest

 

Am obtinut primul job in IT la cateva zile dupa terminarea cursului. In prezent lucrez cu tehnologii precum Hibernate, Spring, MySql, JSP, HTML, CSS si altele, toate fiind parcurse de-alungul cursului.
Darius Alin Lazin, Junior Java Developer, Muso, Romania, Cluj-Napoca

 

Nu trebuie să-ți fie frică să aplici pentru un job, chiar dacă pare să fie prea bun pentru tine. Dar trebuie să o faci. De asemenea, este bine să ai profil de LinkedIn, pentru că ai putea fi contactat de specialiștii în recrutare. Chiar este un instrument puternic.

Vjatšeslav Jertsalov, inginer software, Svedbank, Estonia, Tallinn

 

Trebuie să faci programare în fiecare zi.

Ivar Mägi, manager de arbitraj comercial, Brackmann. Estonia, Tallinn

 

Muncește din greu și dezvoltă-te constant. Domeniul IT se schimbă constant și trebuie să ții pasul. 

Erich Zelinski, inginer de sunet la Centrul Cultural Gogeva, Tallinn, Estonia

 

Nu contează foarte mult anii de experiență pe care îi ai, ci cât de repede înveți.

Gabor Gyarmati, administrator de sistem în cadrul departamentului IT Kuhne Nagel, Estonia, Tallinn

 

Exersează tot timpul, găsește oameni care lucrează în domeniu și întreabă-i cum ar proceda, caută informații pe internet. Dedică foarte mult timp exersării.

Raimonds Bortascenoks, asistență IT la Sapiens, Letonia, Riga

 

Analizează tendințele actuale și începe să înveți mai multe despre tehnologia actuală și cea mai în vogă. Fii în pas cu tendințele.

Mārtiņš Gegernieks, dezvoltator front-end la Evolution Gaming, Letonia, Riga

 

Adresează-te prietenilor care au deja experiență în domeniul IT pentru a înțelege limbajul utilizat în această industrie, care îți va fi util atunci când vei merge la interviuri, precum și la locul de muncă actual.
Pēteris Spura, tester de software la ZZ Dats SIA, Letonia, Riga

 

Fii cu ochii în patru și caută stagiaturi. Nu trebuie să-ți fie teamă să întrebi companiile, chiar dacă nu au joburi disponibile. Eu așa am procedat și am obținut un loc de muncă. Fii activ pe LinkedIn și folosește alte site-uri web cu anunțuri de angajare. Citește despre programare, pentru că este un domeniu care se dezvoltă constant.
Alo Nelis, dezvoltator de software la Bitbank, Tallinn, Estonia

 

Nu trebuie să te concentrezi numai pe posturile de dezvoltare Java. Nu îți fie frică să aplici pentru joburi în alte limbaje.  Este destul de ușor să treci de la un limbaj la altul dacă ai deja cunoștințele de bază în programare într-un alt limbaj.
Aldis Avotiņš, dezvoltator începător Ruby on Rails la Tieto, Riga, Letonia

 

Trebuie să-ți dedici timpul liber programării. Este necesar să lucrezi și pe cont propriu. Absolvenții de succes lucrează foarte mult acasă.
Guntis Leimants, dezvoltator începător Java în cadrul departamentului de IT Prove, Riga, Letonia

 

Nu trebuie să-ți fie teamă, trebuie să fii curajos și vei învăța pe parcurs. Motivația ta este foarte importantă.
Sindija Roga, dezvoltator începător Java la Arvato Systems, Riga, Letonia

 

Taberele reprezintă o oportunitate nemaipomenită pentru a-ți începe cariera în IT. Întreabă instructorii dacă au informații în acest sens. Se organizează uneori în cadrul companiilor lor. Este o opțiune grozavă, dar nu singura, desigur.
Mihails Frolenkovs, stagiar în automatizarea testelor la Accenture, Riga, Letonia