NOU! Curs inteligență artificială! OFERTA DE LANSARE -50% reducere 👈sau sună la 0374 349 900

Parteneriatul SDA și BCR – un pas înainte pentru a îmbunătățirea bagajului global de competențe

Parteneriat SD Academy si BCR

 

Costul mediu de angajare pentru companii este de 4.000 USD conform statisticilor companiei Glassdoor – HR și Recruiting. Numerele pot varia ușor în funcție de industrie, regiune sau țară.

Companiile se confruntă de fapt cu o provocare chiar mai mare decât costurile care cresc într-un ritm accelerat. Potrivit unui sondaj realizat de platforma Devskiller, 67% dintre recrutori sunt nemulțumiți de lipsa candidaților calificați din piața.

 

Potențialul de upskill descris în cifre

 Cercetările recente efectuate de PwC și Forumul Economic Mondial arată faptul că există potențial foarte mare de îmbunătățire a competențelor. 

 

Se estimează că dezvoltarea competențelor digitale ar putea aduce la nivel global:

5,3 milioane noi locuri de muncă create până în 2030

 • 6,5 trilioane dolari rezultate din creșterea potențială a PIB-ului global până în 2030     
 • o crestere de + 3,7% a PIB-ului în Europa Centrală și de Est (CEE)

 

 • Pași mici. Impact mare! 

  Prin recalificarea și dezvoltarea angajaților, companiile din domeniul serviciilor financiare din regiunea CEE ar putea înregistra o creștere a cifrei de afaceri de 177 milioane dolari până în 2030.

  Înțelegând constrângerile de timp pentru această schimbare, Banca Comercială Română a inițiat un parteneriat pe termen lung cu Software Development Academy pentru a-și dezvolta în mod constant angajații.

  Nu este un secret faptul că recrutarea externă devine din ce în ce mai scumpă. În ceea ce privește profesioniștii de nivel înalt, pe lângă provocările de ordin financiar, există multe alte costuri: timp necesar, resurse implicate, implicarea angajaților seniori existenți.

  Scopul principal al programului de cooperare dintre BCR și SDA a fost de a accelera dezvoltarea competențelor specialiștilor IT BCR. Astfel BCR a decis să lanseze un training in parteneriat cu Software Development Academy.

  Un astfel de program cu BCR confirmă necesitatea unor programe de perfecționare nu numai pentru BCR, ci și pentru alte companii și organizații mai mici. Decalajul de calificare poate fi privit atât ca un minus, cât și ca oportunitate de a evolua, până la urmă.

  Să aruncăm o privire mai atentă asupra celor două programe de formare derulate.

 • Programul de upskill Java

  Acest training s-a axat atat pe competențe Java de bază (design patterns, coding principles, clean code, refactoring), cat și pe framework-ul Spring (Spring Core, Spring Boot, Spring Data, Spring REST, Spring Security).

  În plus, în timpul unui hackathon desfășurat la finalul programului de training, participanții au fost împărțiți în două grupuri: cei care au dezvoltat o aplicație Java și cei care au interactionat cu aplicația prin intermediul unei interfețe dedicate. Din punct de vedere tehnic cele 2 aplicații au comunicat prin serviciile web de tip REST, aceeași tehnologie pe care BCR o folosește în activitatea sa curentă.

  Scopul hackathon-ului a fost sa includa o parte strict practică, care sa aibă la bază scenarii reale din activitatea de dezvoltare/ configurare software din viața de zi cu zi din BCR.

 • Programul Technical Analyst – competente de Baza și competențe Avansate

  În funcție de nivelul de experiență al angajaților de profil Technical Analyst din BCR (Juniori sau Middle Technical Analysts), aceștia au fost împărțiți în două grupe. Training-ul a inclus aspecte de Java programming, Java testing, Frontend (Angular, Node.js), Database, Modern software development tooling (SOAP, REST, Postman, OpenAPI, Swagger, GitLab, Kubernetes, OpenShift).

 • Concluzii la final de training

  Este important de reținut faptul că nu doar companiile se confruntă cu lipsa de calificare. Angajații de toate nivelurile de experiență resimt cât de important este să îți dezvolți noi skill-uri în mod constant. Proiectul cu BCR confirmă necesitatea unor astfel de acțiuni. Upskilling este o soluție care va aduce beneficii atât pentru angajați, cât și pentru companie.

 • Ce spun managerii din BCR despre training-urile desfășurate împreună

  „Colegii mei au fost foarte mulțumiți de experiență, sesiunea fiind cu mult peste așteptările lor!”, A spus Tania Vasile, Head of IT Retail Department în BCR. “Apreciem feedback-ul transparent și foarte util pe care l-am obținut în timpul acestui parteneriat. Sunt convinsă că am pus piatra de temelie în dezvoltarea unui profil de analist “well rounded” în BCR.”

 •  “Vă mulțumim pentru profesionalism, sprijin, implicare. Sunt sigură că, în viitor, vom continua să colaborăm cu SDA cu aceleași rezultate impresionante.” – Ana Toma – Team Lead, Learning Planning.
 • “Cursul a fost foarte bine explicat și împărțit corect între predarea efectivă și exercițiile practice. Mi-a plăcut faptul că a fost foarte interactiv, au fost implicați toți cei prezenți și a fost interesant că fiecare sesiune de curs începea cu o recapitulare din cursul precedent, iar prezentarea o făcea de fiecare data unul din cursantii prezenți.” Iulian Dumitru, Proiectant Sisteme Informatice, participant la programul Java Upskilling
 • “Am apreciat acest curs deoarece am reușit să aprofundez noțiuni pe care le cunoșteam și am descoperit tehnologii noi foarte interesate care mă vor ajuta în rezolvarea task-urilor viitoare.
 • Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult a fost structura subiectelor care au fost adaptate la nevoile noastre, numeroasele exemple și exerciții, reușind astfel sa se îmbine perfect teoria cu practica, dar si posibilitatea de a participa online.” Stefania Chirvasiu, Analist, participant la programul Technical Analyst.
 • Despre BCR

  Banca Comercială Română , membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România. BCR desfășoară operațiunile băncii universale, ale companiilor specializate pe piața de leasing, gestionarea activelor, pensiile private, băncile de locuințe și serviciile bancare prin intermediul telefoanelor mobile.

  BCR este o bancă foarte digitalizată și acordă o mare importanță în a deveni o banca digitală. Recent, au lansat George, primul banking inteligent care se comunica perfect cu smartphone-urile. Cu George, clienții au întotdeauna la dispoziție ceea ce este important pentru ei:  conturile lor curente și bugetele lor, cât au cheltuit și cât au economisit pentru planurile lor de viitor.

 • Despre Software Development Academy

  SDA este o companie infiintata in 2014, în perioada 2014-2017 dezvoltându-se în principal în Polonia, iar în 2017 am decis sa se extindem și în străinătate. România a fost prima piață pe care am accesat-o. După Romania, compania noastra s-a extins și în țările baltice, Lituania, Letonia, Estonia, iar mai apoi în Marea Britanie, Irlanda, Finlanda, Danemarca, Albania, Cehia, Slovacia și inclusiv Filipine. La momentul actual suntem cea mai mare academie de programare din regiune, iar pe majoritatea pietelor in activitatea noastra suntem lider de piata.


  La nivel internațional avem peste 6 ani de experiență și am desfășurat peste 200 de proiecte B2B (business-to-business). Avem o baza de date de 1100 traineri experimentați, majoritatea dintre ei lucrând în prezent sau în trecut la mari companii de dezvoltare software din toata lumea. De la înfiintare si până în prezent peste 10.000 de studenți au absolvit cursurile noastre de formare profesională.

Cursurile Codecool continuă sub tututela SDAcademy!

Cele două școli și-au unit forțele! Împreună, oferim:

 • Cursuri full-stack: Java, JavaScript, Python
 • Specializări: Software Testing, UX/UI Design, Data Science

Înscrie-te acum în programul SDAcademy x Codecool și primește coaching personalizat pentru cariera ta în IT!

continuă către SDAcademy