- Limbajul Java
Vei învăța premisele acestui limbaj și conceptele asociate acestora. De asemenea, vei configura mediul de lucru și vei scrie primul tău program: „Hello, World!”. Cursanţii vor învăța și cum să creeze variabile și metode, să utilizeze operatori, propoziții condiționale, instrucțiuni repetitive și matrice și, în cele din urmă, să ajungă la bazele obiectivității și să utilizeze biblioteci încorporate.
După ce stăpânești noțiunile de bază, este momentul să descoperi programarea orientată pe obiect, să înveți despre mecanismul de gestionare a erorilor, containere de date încorporate și arta scrierii de cod general suplimentar. Elementele de programare funcțională și execuția multifir te așteaptă la finalul acestui modul.
- Ingineria software
Testarea este esențială în programare. Este metoda prin care te asiguri că orice cod scris de tine funcționează corect. TDD este o metodă de creare de cod prin care prima dată scrii testele, apoi codul preconizat să satisfacă comportamentul descris în teste.
Reține că, în timpul programării, este posibil să întâmpini o problemă cu care cineva s-a confruntat deja. Pe durata cursului, vei învăța despre tipare (soluții universale dovedite în practică pentru rezolvarea unei probleme repetitive, care apare frecvent). Vei descoperi cele mai populare tipare, vei învăța în ce situații să le utilizezi și care este modul lor de aplicare.
- Lucrul cu date
Aplicațiile utilizează date foarte des. Acest modul îți prezintă mecanismele utilizate pentru inserarea, modificarea și căutarea datelor. Vei stăpâni limbajul SQL, utilizat pentru lucrul cu baze de date. După ce ai o bază de date și o aplicație, cele două trebuie corelate. Te vom învăța cum să utilizezi framework-ul Hibernate în acest scop.
În această etapă, vei putea să scrii o aplicație care efectuează operațiuni de bază cu date: creare, căutare, modificare și ștergere.
- Proiectul practic
În acest modul, vei crea prima ta aplicație simplă cu baze de date folosind ca şi framework Hibernate. Vei utiliza Git pentru versionarea codului, JUnit pentru testare și, dacă este necesar, un model de design.
- Instrumentele de lucru ale programatorului
Vei învăța cum să lucrezi în echipe la un proiect și să rezolvi problemele care apar atunci când mulți oameni modifică aceleași fișiere. Îți vom arăta și cum arată fluxul corect al utilizării codului.
În plus, vei învăța despre modul în care este organizată munca în echipele de programare și vei descoperi avantajele planificării.
- Front-end
Tehnologiile front-end sunt utilizate pentru crearea de site-uri web. Browserele web interpretează codul scris cu aceste instrumente și afișează pagini funcționale. Limbajul HTML este responsabil pentru conținutul unui site web, CSS pentru modul în care arată, iar JavaScript pentru modul în care funcționează.
După ce stăpânești aceste tehnologii, te vei axa pe noțiunile de bază ale soluțiilor web moderne.
- Back-end
Programatorii pot profita de multe instrumente care ajută la construirea mai rapidă a aplicațiilor complexe. Unul dintre cele mai populare este framework-ul Spring.
Acesta permite utilizarea soluțiilor care contribuie la păstrarea datelor, securizarea aplicațiilor, dezvoltarea aplicațiilor sau a serviciilor de internet și la multe altele.
- Proiectul final
Acum a sosit momentul să utilizezi toate cunoștințele pe care le-ai dobândit în timpul cursului într-un proiect practic. Vei avea sarcina de a crea și a implementa o aplicație web mai complexă. Poți să lucrezi singur sau în echipă. Vei utiliza Spring și Hibernate Designing și vei crea pagini web utilizând HTML, CSS și JavaScript.
La final, vei prezenta o aplicație funcțională și vei discuta despre ce ai reușit să faci și ideile ulterioare pentru dezvoltarea aplicației. De asemenea, vom aloca timp pentru revizuirea codului pe parcursul orelor.