Vrei în IT, dar nu știi cu ce să începi? 👉Află ce ți se potrivește! 👈sau sună la 0374 349 900

Întrebări frecvente

Ce moduri de învățare oferim?

a) Seara – de luni până joi, între orele 18:00-21:00. Cursurile au loc săptămânal, cu excepția sărbătorilor legale.

b) La sfârșit de săptămână – sâmbătă și duminică, între orele 09:00-16:00. În fiecare lună, există cel puțin un weekend liber.

Organizăm cursuri zilnice?

Organizăm acest tip de curs numai ca program dedicat (comandat de o companie sau o instituție). În mod normal, nu oferim acest mod deoarece majoritatea cursanţilor noștri sunt angajați și ocupați în timpul orelor de lucru. În plus, și formatorii noștri sunt angajați cu normă întreagă în companii IT.

Cum pot să mă înscriu la un curs?

Poți să te înscrii la curs prin intermediul site-ului nostru web și al formularului de înscriere dedicat disponibil acolo. Dacă preferi interacţiunea, nu ezita să participi la una dintre întâlnirile noastre informative sau să contactezi telefonic consultanții noştri educaţionali. În orice variantă preferi, vei primi un pachet informativ care îți va oferi toate informațiile necesare despre cursul care te interesează.

Cum să îmi formalizez participarea la curs?

În primul rând, trebuie să efectuezi o rezervare pentru curs. Prin urmare, avem nevoie de datele contractuale necesare pentru pregătirea unui acord (fiecare client interesat îl primește de la consultantul educaţional dedicat). Poți trimite datele prin e-mail sau telefon. În etapa următoare, consultantul educaţional va pregăti contractul și ți-l va trimite prin aplicația PandaDoc. Acest instrument le permite ambelor părți să semneze electronic contractul. După ce te înscrii, contractul este încheiat de SDA.

Există reduceri?

Da, oferim reduceri în timpul întâlnirilor informative. De asemenea, derulăm promoții în care prezentăm ofertele zilei care nu sunt disponibile în mod normal. Pot fi introduse reduceri de sezon.

Pot să plătesc în rate?

Da, este posibil, atât prin intermediul partenerilor noștri financiari cât şi tranşe direct către SDA.

Pot să aleg un împrumut bancar?

Cooperăm cu mai multe bănci care oferă împrumuturi speciale pentru clienții noștri, cu posibilitate de plată de până la 60 de luni. Consultanții educaţionali te asistă pe parcursul întregului proces, de la colectarea datelor necesare până la finalizarea procesului de înscriere. Fondurile sunt trimise direct către SDA, dar plățile lunare trebuie să fie efectuate către bancă.

Sunt la început. Nu am încercat niciodată programarea. Pot, totuși, să aleg acest curs?

Da, cursul acoperă programarea de la zero. Fiecare persoană are o definiție diferită a noțiunilor de bază, așadar, trimitem tutoriale online recomandate către cei interesați, pentru a-i ajuta să verifice dacă programarea este alegerea potrivită. Dacă ți se pare atractivă și vrei să înveți mai mult, cursul nostru este o alegere excelentă. Mulți candidați se tem că acest curs este foarte dificil. Este adevărat, ceea ce nu înseamnă că nu este pentru tine. Dacă vrei să devii programator, trebuie să studiezi intens, să ai motivație și să exersezi. Poți să faci acest lucru; peste 6.000 de cursanți au reușit înaintea ta!

Cum pot să mă pregătesc pentru curs?

Înainte de înscriere, fiecare cursant primește din partea noastră un material preliminar recomandat. Este un material gratuit, care te va convinge dacă programarea este pentru tine. Îți recomandăm să îl parcurgi pentru a te pregăti pentru prima zi de cursuri cu mentorul tău. Acest material va facilita mult întregul proces.

Ce limbaj de programare ar trebui să aleg?

Nu există un răspuns corect la această întrebare. Totul depinde de motivațiile și așteptările personale ale candidatului. Putem afirma cu siguranță că Java este cel mai popular limbaj din lumea IT, indiferent de țara în care locuiești. Acesta este utilizat atât în sistemele marilor companii, cât și pentru aplicații mobile. Python este o alegere mai potrivită pentru cei care ar dori să lucreze într-un mediu mai puțin corporativ, fiind popular mai ales în rândul companiilor start-up din Europa de Vest și Silicon Valley. Java Script este cel mai ușor pas către sectorul IT deoarece nu necesită niciun fel de cunoștințe; trebuie doar să urmezi regulile.

Trebuie să vorbesc fluent limba engleză pentru a alege cursul?

Nu, nu trebuie. În mediul IT, competențele de limba engleză sunt importante deoarece aproape toată documentația tehnică este în limba engleză. Trebuie să poți citi și scrie în limba engleză. Desigur, dacă vorbești engleza fluent, găsirea unui loc de muncă la o companie multinațională va fi mai ușoară pentru tine. Companiile IT investesc foarte mult în dezvoltarea profesională a angajaților lor și oferă deseori cursuri gratuite de limba engleză.

Cine sunt formatorii voștri?

Formatorii noștri sunt programatori activi. Prin urmare, sunt la curent cu cele mai noi abordări și tehnologii. Înainte de a începe să predea, ei trebuie să parcurgă un proces de verificare în două etape, prin care le verificăm competențele sociale și cunoștințele tehnice. Toți au cel puțin 3 ani de experiență, așadar, știu cum să explice cu ușurință probleme reale din domeniul IT.

Cursurile sunt practice?

Promovăm o abordare foarte practică chiar de la început. Așadar, fiecare dintre cursurile noastre include ore practice în proporție de până la 80% și doar 20% teorie. Dacă vrei să devii programator, trebuie să știi cum să scrii cod, iar noi îți vom preda.

Cum ajutăm cursanții să își găsească un loc de muncă?

În primul rând, este important de evidențiat faptul că cursanții ar trebui să înceapă să caute un loc de muncă chiar din prima zi de curs. Poate părea neverosimil, dar acest lucru crește șansele angajării deoarece este un indicator important al motivației. Iată o descriere a activităților suplimentare pe care le oferim pentru a ajuta cursanții să își găsească un loc de muncă:

Cursul de resurse umane

Instruire online susținută de consilierul nostru în carieră sau de un consultant extern. Obiectivul principal al acestei instruiri este pregătirea cursantului pentru interviul în sectorul IT. Oferim sfaturi și trucuri privind modul de pregătire a unui CV și a unui portofoliu remarcabile. Consilierul va explica și modul în care ar trebui să te prezinți pe parcursul interviului, pe ce ar trebui să pui accentul și cum ar trebui „să te vinzi” pentru a convinge compania că tu ești candidatul potrivit.

Interviul IT

Un interviu tehnic simulat cu unul dintre formatorii noștri, care joacă rolul unui reprezentant al companiei care recrutează pentru echipa lor. Pe parcursul acestei sesiuni, nu te vei confrunta doar cu provocarea întrebărilor tehnice, ci vei primi și feedback valoros.

Ce vă diferențiază de concurență?

În primul rând, suntem cea mai mare academie din CEE, ceea ce ne oferă competențe uriașe în ce privește experiența, cunoștințele și informațiile despre piață. Obținem feedback din toate țările în care suntem prezenți pentru a crea programe care pregătesc cursanţii pentru a-și începe cariera în toată Europa. În plus, cooperăm cu peste 200 de companii IT din Europa, de la mici companii, start-up locale la corporații mari, cum ar fi IBM, Tieto, Nordea, Sapiens, Ericsson, BAE Systems sau Boeing. Acest lucru ne oferă unicitate, iar angajatorii au încredere în noi!

Le oferiți cursanților materiale pe durata cursului?

Da, cursanţii noștri beneficiază de acces la toate prezentările și exercițiile prezentate de formator pe parcursul orelor. De asemenea, le oferim acces la GitLab, un instrument care colectează codul în întregime (un instrument popular, utilizat de echipele IT).

Ce se va întâmpla dacă lipsesc de la cursuri?

Nu îți recomandăm să lipsești de la niciun curs. Toate sunt sesiuni live cu formatorul. Prin urmare, un curs de la care ai lipsit este foarte dificil de recuperat. Desigur, vei avea acces la toate materialele, exercițiile și temele primite, dar va trebui să lucrezi la ele fără ajutor. Dacă îl anunți în prealabil pe coordonatorul proiectului că ai nevoie de o consultare suplimentară înainte de ora următoare, vom încerca să organizăm o întâlnire scurtă cu formatorul pentru a răspunde la toate întrebările tale. În general, permitem absența de la cel mult 20 % dintre ore, dar nu o recomandăm. Nu ți se vor restitui banii pentru orele de la care lipsești.

Toți participanții primesc un certificat după finalizarea cursului?

Fiecare cursant care participă la cel puțin 80 % dintre ore și trece toate testele cu un procent de răspunsuri corecte de cel puțin 80 % va primi un certificat de finalizare a cursului. Studenții care au participat la cel puțin 60 % dintre ore, dar nu au trecut testul și nu au pregătit un proiect practic, nu vor primi un certificat, ci doar o confirmare a finalizării cursului. Cursanţii care renunță la contract nu primesc niciun fel de document.

Pot să „testez” produsul/cursul?

Nu îți putem permite să participi la un curs existent timp o zi pentru a proteja confortul și intimitatea cursanţilor noștri. Totuși, organizăm deseori ateliere demonstrative, lecții gratuite cu cei mai apreciați formatori ai noștri, pe parcursul cărora poți vedea despre ce este vorba și ce anume înveți în timpul orelor. De asemenea, poți verifica modul în care formatorii noștri predau și poți decide dacă este potrivit pentru tine.

Cum pot să renunț la curs?

Trebuie să ne trimiți rezilierea acordului în scris sau prin e-mail la adresa următoare: [email protected]. Poți utiliza formularul anexat contractului.

Ai întrebări?

Contactează-ne

Cursurile Codecool continuă sub tututela SDAcademy!

Cele două școli și-au unit forțele! Împreună, oferim:

  • Cursuri full-stack: Java, JavaScript, Python
  • Specializări: Software Testing, UX/UI Design, Data Science

Înscrie-te acum în programul SDAcademy x Codecool și primește coaching personalizat pentru cariera ta în IT!

continuă către SDAcademy