Vrei în IT, dar nu știi cu ce să începi? 👉Află ce ți se potrivește! 👈sau sună la 0374 349 900

Cele mai potrivite limbaje de programare pentru începători: fă primii pași în programare [2024]

programator

De-a lungul carierei lor, programatorii ajung să se specializeze în multe limbaje de programare –  însă cu ce începi cand nu știi nimic despre industrie?  Python, Java, C#… care să fie mai potrivit pentru începători ca să poți reuși să avansezi treptat și să nu te simți copleșit de informații noi?

Adevărul este că deși există anumite limbaje mai des predate începătorilor pentru a înțelege cum funcționează programarea, drumul către a deveni programator poate lua multe „forme” și pentru fiecare rol există anumite limbaje de programare care îți vor fi mai utile la început. Noi la Software Development Academy te învățăm în câteva luni un set competitiv de limbaje de programare pentru a crea Full Stack Developeri. 

Așa că deși în continuare lista noastră îți va prezenta cele mai accesibile limbaje pentru începători ordonate după dificultate, de la cele mai ușoare la cele mai complexe, ia în calcul că va trebui să înveți mai multe ca să poți intra cu adevărat în industrie. 

Sperăm ca lista să îți fie utilă din postura de începător, ca să știi la ce să te aștepți și să iei o decizie informată despre primul limbaj de programare la care te vei „înhăma” pentru câteva zeci de ore bune de studiu. 

Vom începe cu limbajele de front-end și vom continua cu cele de back-end, urmând să vorbim apoi și despre alte lucruri pe care trebuie să le știi ca începător dacă vrei să devii programator.

HTML – foarte ușor de învățat

Există peste 644 de milioane de site-uri web și absolut toate folosesc într-o formă sau alta limbajul HTML. HTML5 este cea mai nouă versiune, aceasta fiind compatibilă cu toate browserele și device-urile mobile. Așa că da, HTML-ul este foarte important

Atunci când vine vorba de skill-urile și tehnologiile asociate cu web development, HTML este primul limbaj pe care trebuie să îl înveți. 

Fără o bază solidă de HTML, CSS și JavaScript vor fi practic imposibil de învățat, din moment ce ambele se bazează destul de mult pe HTML. 

Cum arată HTML?

HTML (HyperText Markup Language) este alcătuit din tag-uri. De exemplu, tag-ul de paragraph apare ca <p>. Majoritatea tag-urilor sunt formate dintr-un tag de început și unul de încheiere. Pentru paragrafe, tag-ul de încheiere arată așa: </p>.

HTML-ul îi spune site-ului ce text trebuie să apară pe pagină, unde ar trebui să fie imaginile și unde ar trebui să ducă link-urile. HTML-ul este foarte ușor de învățat, fiind și foarte intuitiv.

Acesta este alcătuit din tag-uri precum <title></title>, <body></body>,  <img src=””> și altele de același fel, fiind foarte ușor să îți dai seama că între tagurile <title> intră titlu paginii și că după  <img src=””> urmează sursa unei imagini care trebuie afișată. Tot cu ajutorul HTML poți formata textul în funcție de Heading-uri sau paragrafe.

Dacă vrei să vezi HTML-ul „în acțiune”, tot ce trebuie este să dai click dreapta chiar pe această pagină. Selectează apoi opțiunea View Page Source. Se va deschide un nou tab care îți va arăta markup-ul HTML al acestei pagini. 

Această accesibilitate a HTML-ului este exact ceea ce îl face atât de util și important: practic oricine cu un web browser și un editor de text poate crea pagini HTML. 

De ce HTML 

Oricine este interesat de web development și vrea să învețe să construiască site-uri trebuie să își consolideze o bază solidă de cunoștințe de HTML. Pentru a urca un site pe internet nu ai nevoie decât de un fișier .HTML, un server și domeniu. 

HTML5 

HTML5 este privit ca fiind viitorul web design-ului. Acesta a fost gândit pentru a livra un conținut bogat fără a necesita instalarea unor pluginuri. Cu HTML5 poți adăuga mai multe elemente, de la grafică, la muzică. În plus acesta este adaptat pentru mai multe platforme, inclusiv PC-uri, tablete, smartphone-uri și chiar smart TV. 

Pe lângă tag-urile clasice de HTML pe care le-am menționat mai sus, HTML5 introduce noi elemente de media precum <audio>, <embed>, <track>, <video>, tag-uri structural precum <article>, <details>, <dialogue> și multe altele.

De aceea, HTML-ul este practic cel mai bun punct de plecare pentru cineva care este interesat de programare.  

HTML pe scurt

 • HTML este foarte intuitiv și ușor de învățat
 • Ca skill-uri, îți dezvoltă gândirea analitică și capacitatea de a rezolva probleme
 • Cu HTML5, platformele pe care poate fi folosit includ tablete, PC-uri, smartphone-uri și smart TVs
 • Este foarte popular în rândul front end developerilor, fiind practic imposibil să creezi site-uri fără HTML
 • Printre beneficiile sale se numără intuitivitatea și accesibilitatea
 • Poți dezvolta un site doar cu HTML, însă nu va fi unul prea „arătos”

HTML pros and cons

 • Este simplu și ușor de învățat, ideal dacă vrei să înveți să dezvolți site-uri și aplicații
 • Este un limbaj de scripting folosit exclusiv în front end development, așa că dacă ești interesat de partea de back end, mai bine începi cu Python

CSS – foarte ușor de învățat 

CSS sau Cascading Style Sheets este al doilea punct de plecare pentru începători, fiind ușor de învățat, dar și foarte important: fără CSS paginile web ar fi foarte plictisitoare. 

Ce este CSS

CSS apare pe aproape toate paginile și interfețele de web scrise în HTML. CSS este un limbaj care încorporează foarte multe elemente de stil, adăugând practic design și formatare documentelor de HTML.  

În plus, CSS3, cea mai nouă versiune a CSS-ului, adaugă și opțiuni de prezentare pentru paginile de web, iar HTML5 împrumută multe elemente de structură ale paginilor. 

Practic HTML și CSS trebuie folosite împreună pentru cele mai bune rezultate. Deși poți crea un site folosind exclusiv HTML, acesta nu va arăta foarte bine. 

Există mai multe feluri prin care poți încorpora CSS într-o pagină HTML, însă cea mai utilizată este folosirea unui stylesheet extern folosind extensia .css. Sheet-ul extern este preferat deoarece este cel mai eficient mod în care poți edita atunci trebuie să operezi anumite schimbări. 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

De ce CSS 

CSS este important deoarece le permite designerilor web, developerilor, bloggerilor și multor altora să își personalizeze site-urile web într-un mod unic și atractiv din punct de vedere vizual. CSS îți oferă astfel oportunitatea de a te juca cu layout-ul unei pagini, de a ajusta culorile și fonturile, de a adăuga efecte imaginilor și multe altele. 

Așa cum spuneam, există elemente de stil care pot fi adăugate via HTML, însă CSS3 este o variantă care permite foarte multă creativitate. Însă cel mai important, dacă ești interesat de web design, CSS îți va face viața foarte ușoară, permițându-ți separarea elementelor de formă (HTML) și a celor care țin de stil în fișiere separate. 

CSS este limbajul pe care trebuie să îl înveți împreună cu HTML dacă ești interesat de programare sau de dezvoltarea de site-uri web. 

CSS3

La fel ca în cazul HTML5, CSS3 vine cu foarte multe îmbunătățiri, printre cele mai importante numărându-se accesibilitatea. CSS3 este și mult mai mobile friendly, datorită noii aplicații de media queries.  

Cu ajutorul media queries poți formata prezentarea pentru a se adapta la mai multe dimensiuni de ecrane, precum cele de mobil, de tabletă, de desktop, totul fără a modifica nimic în partea de conținut. 

A doua aplicație foarte utilă disponibilă în CSS3 este posibilitatea de a adăuga animații. Până acum, toate animațiile, oricât de mici, de pe site-uri se bazau pe JavaScript. Acum, micile efecte de animații sunt posibile în CSS3!

CSS pe scurt:

 • CSS este foarte ușor de învățat
 • Ca skill-uri, îți antrenează „ochiul” pentru funcții de design
 • Printre platformele pe care este folosit se numără web, desktop și mobil, fiind împreună cu HTML, baza front-end developmentului
 • Este foarte popular în rândul front-end developerilor
 • Printre beneficiile sale se numără faptul că îți poți personaliza site-ul, blogul sau aplicația, datorită multiplelor elemente de stil precum fonturi, culori și, mai nou, mici animații

CSS pros and cons:

 • CSS este un limbaj de scripting foarte ușor de învățat, învățat adesea imediat după sau în paralel cu HTML
 • Este un limbaj exclusiv de front end development, așa că dacă știi deja că te interesează tehnologiile de back-end, sfatul nostru este să începi cu Python

JavaScript – ușor de învățat

JavaScript sau JS este al treilea limbaj folosit de cele mai multe ori în combinație cu HTML și CSS pentru a implementa funcționalitate pe paginile de web cu ajutorul scripturilor (motiv pentru care i se spune și limbaj de scripting). 

Printre aceste funcționalități se numără acțiuni prin care poți face accesibile anumite detalii atunci când userul dă click pe un anumit buton sau accentuarea unor anumite câmpuri de text pentru a le arăta userilor dacă parolele lor corespund standardelor de securitate. 

De asemenea, JavaScript include și acțiuni mai complexe, precum trimiterea și primirea în siguranță a informațiilor către și de la un alt server. Folosirea împreună a limbajelor HTML, CSS și JavaScript este cunoscută și ca front-end development. 

La Software Deveopment Academy, te învățăm JavaScript în doar câteva luni. Cursul Javascript este structurat în 7 module pe care le vei face LIVE, împreuna cu mentorii SDA.  În aceste 7 module vei învăța cum să creezi un site, cum să construiești un site dinamic și interactiv, precum și aplicații web. 

Alte funcții JavaScript

Deși JavaScript este adesea folosit pentru manipularea elementelor de HTML sau pentru adăugarea funcționalității în ceea ce privește UI, JS este capabil de mult mai multe. Cu ajutorul JavaScript poți implementa algoritmi de căutare, poți analiza datele furnizate de utilizatori sau rezolva ecuații matematice. De asemenea, există și motoare de jocuri construite cu JavaScript care au dat dovadă de rezultate impresionante!

JavaScript nu se limitează doar la implementarea funcționalității client-side. Proiecte precum Node.js le permit dezvoltatorilor să creeze funcționalități standard pe partea de server cu ajutorul JavaScript. Astfel că poți deveni un programator eficient atât pe partea de front-end, cât și de back-end având cunoștințe de JavaScript. 

Practic, JavaScript ne arată cât de important este reții faptul că doar dacă un anumit program este folosit de obicei într-un anumit mod, nu înseamnă că nu există și alte moduri și implementări ale acestuia. Deși când aud de JavaScript, mulți oameni îl asociază cu HTML și CSS ca fiind un limbaj de scripting, acesta ne demonstrează că limbajele de programare nu au limite când vine vorba de ce poți face cu ele.

JavaScript pe scurt

 • JS este ușor de învățat, mai ales de către începători
 • Ca skill-uri îți antrenează abilitatea de a rezolva probleme
 • Platformele pe care îl poți folosi: Alături de HTML și CSS, JS este una dintre cele trei tehnologii de bază ale world wide web, fiind folosit în partea de front de către site-uri faimoase precum Google, Wikipedia, YouTube, Facebook și Amazon
 • JS este un limbaj de programare foarte bun pentru începători, fiind singurul  care se „bate” cu Python la categoria cel mai recomandat limbaj de programare pentru începători (dacă omitem HTML și CSS, care teoretic sunt considerate limbaje de scripting)
 • Printre beneficiile sale se numără intuitivitatea și abilitatea de a adăuga elemente interactive
 • JavaScript devine din ce în ce mai popular, și este folosit în frameworks foarte populare precum Angular JS, Node.js și React.js

JavaScript pros and cons:

 • Este popular și ușor de învățat
 • Este folosit în principal în web development, așa că dacă nu ești sigur că vrei să urmezi această carieră, poate nu ar trebui să începi cu JS. 

Te-am convins? Înscrie-te la cursul SDA de Javascript pentru a-ți începe noua carieră în IT. Oferim cea mai completă curriculă la prețuri rezonabile prin metode de plată pentru toate buzunarele.

Python – ușor de învățat

Python este un limbaj de programare destul de ușor, gândit în principal pentru a fi foarte lizibil. Fiind printre cele mai ușoare limbaje de programare, acesta este de obicei printre primele predate la majoritatea cursurilor de coding. 

Printre cele mai folosite întrebuințări ale limbajului Python se numără implementarea funcționalității back-end pentru website-uri, cu ajutorul unor libraries precum Django, analizarea datelor și multe altele. Fiind un limbaj foarte longeviv și popular, Python a fost și este folosit în continuare pentru a face aproape orice.

Python pe scurt

 • Python este un limbaj de programare foarte bun pentru începători, cu care poți progresa repede
 • Ca skill-uri, îți antrenează abilitatea de a rezolva problemele și gândirea abstractă
 • Platformele pe care îl poți folosi sunt web și desktop
 • Popularitatea sa este într-o continuă creștere
 • Printre beneficiile sale se numără flexibilitatea, intuitivitatea, are în spate o documentație solidă 
 • Devine din ce în ce mai popular, atât în ceea ce privește mediile educaționale, cât și în aplicarea sa în mai multe business-uri

Python pros and cons:

 • Se numără printre cele mai bune alegeri când vine vorba de limbajul de programare pe care să îl înveți mai întâi, fiind foarte folosit în mai multe medii (data science, machine learning etc) și dominând industrii precum cel financiar și fin tech, apropiindu-se tot mai mult de Java.
 • Unul dintre dezavantajele Pythonului este faptul că nu poate fi folosit pentru front end web development sau front end app development; așa că dacă știi sigur că vrei să devii front-end developer, atunci cel mai bine este să îți îndrepți atenția către HTML, CSS și JavaScript.  

Alătură-te cursului Python oferit de Software Development Academy și te vom ajuta să faci primii pași în viitoarea ta carieră de Python developer! 

Java – un pic mai dificil de învățat

Java este un limbaj de programare dezvoltat de Oracle, și este unul dintre cele mai populare limbaje folosite de către business-uri, implementat adesea pentru crearea aplicațiilor enterprise. 

Java este un limbaj care promovează ușurința de folosire, printre principiile fundamentele numărându-se strategia de dezvoltare abreviată WORA (write once, run anywhere)

Acest limbaj este rapid și ușor de programat, iar tehnologiile și sistemele acestuia au influențat în mod pozitiv viețile oamenilor, din moment ce Java este practic baza sistemului de operare Android, a multor aplicații de banking și a altor aplicații foarte cunoscute. 

Printre cele mai cunoscute companii care folosesc Java se numără giganții tech precum Google și Amazon, dar și LinkedIn și Netflix au găsit metode de a integra Java pentru dezvoltarea aplicațiilor web, aplicațiilor de mobil și a altor software-uri. 

Pentru un începător, Java poate părea un pic mai dificil decât Python, însă odată ce ai înțeles cum funcționează și ai căpătat un pic de practică, nu vei mai avea parte de surprize, iar oportunitățile pe care ți le deschide acest limbaj, vor fi nelimitate. 

La SDA, în cadrul cursului nostru de Java, te vei familiariza cu acest limbaj și vei învăța, pe lângă Java, și Javascript, .NET, HTML, dar și cum să lucrezi cu GIT, diferite baze de date și modul de lucru agile pentru dezvoltarea de software, precum SCRUM.

Java pe scurt

 • Java este un limbaj de nivel mediu, așa că este destul de rar chiar primul limbaj pe care să îl înveți ca începător, însă cu siguranță trebuie să fie pe lista ta, deoarece este unul foarte important
 • Ca skill-uri, Java îți dezvoltă abilitatea de rezolva problemele și cunoștințele structurilor orientate către obiecte
 • Platformele pe care îl poți folosi sunt web, mobil și desktop
 • Se numără printre cele mai populare limbaje, iar cererea este foarte mare
 • Îți va contura foarte mult gândirea de programator
 • Vei învăța să manipulezi cele mai importante părți ale unui computer, precum file system, elemente grafice și de sunet în mai toate programele moderne
 • Necesită învățarea unui vocabular nou, fiind un limbaj higher level
 • Este foarte folosit cu o mulțime de aplicabilități

Java pros and cons:

 • Este cel mai folosit limbaj de programare din lume, fiind folosit de marile companii precum Google, eBay, Uber și este singurul limbaj care funcționează pe platforma Android
 • Java este cel mai dificil limbaj de învățat din lista noastră, așa că dacă vrei ca Java să fie primul limbaj pe care îl înveți, trebuie să fii conștient de acest lucru. Beneficiile vor fi însă pe măsură

Editoarele de text

Ca începător, pentru a învăța oricare dintre limbajele de programare de mai sus, vei avea nevoie de un editor de text, adică practic de un program în care să scrii și să editezi text. Acesta este practic locul în care îți vei scrie codurile. Într-un editor de text, poți scrie de mână codurile pentru limbaje precum HTML, CSS, JavaScript, PHP, Ruby, Python și multe altele. 

Atenție însă pentru a nu confunda editoarele de text cu word processors precum Microsoft Word, Pages sau chiar Google Docs. Acestea nu pot fi folosite pentru programare, deoarece conțin fonturi, indentări, dar și alte „decorațiuni” precum Bold, Italic etc. Acest text pre-formatat nu se traduce ok pe internet (sau în alte locuri) și de aceea trebuie să scrii codurile în text simplu (plain text). 

Care sunt cele mai bune trăsături pentru un editor de text

Când vine vorba de aceste editoare de text, există multe trăsături comune pe care trebuie să le ai în vedere, și care sunt foarte importante când vine vorba de alegerea pe care o vei face:

 • Trebuie să fie ușor de folosit și de navigat
 • Trebuie să aibă funcția de find and replace
 • Trebuie să aibă funcțiile de cut, copy, paste
 • Trebuie să proceseze UTF-8 encoded text 
 • Trebuie să sublinieze elementele de sintaxă specifice codului
 • Trebuie să îi poți customiza elementele care țin de interfață

Printre cele mai bune editoare de text pentru începători se numără Sublime Text, Notepad++, Textwrangler și Gedit, însă în ultimă instanță, cel mai bun editor de text este cel cu care te înțelegi cel mai bine și cu care ești cel mai eficient. Testează mai multe programe pentru început, pentru a vedea care este alegerea potrivită pentru tine. 

5 Lucruri pe care trebuie să le știi dacă vrei să devii programator

Dacă ești interesat de o carieră în programare sau dacă vrei să capeți mai multe oportunități la jobul actual, iată 5 lucruri pe care orice începător în acest domeniu ar trebui să le știe:

1. Programarea nu este un proces liniar

Fără excepție, foarte mulți începători se așteaptă ca programarea să fie un proces liniar de tipul: petreci o oră învățând subiectul A, apoi încă o oră învățăm subiectul B, apoi C, și tot așa.

Însă adevărul este că în programare, progresul va fi cel mai probabil cu suișuri și coborâșuri, însă nu trebuie să te dai bătut și nu trebuie să te simți pierdut dacă ți se pare că nu înveți. 

În programare, orice eroare este o nouă lecție învățată și astfel vei deveni mai fluent și îți va fi mai ușor să îți verbalizezi cunoștințele. Trebuie să ai răbdare la început și să accepți acest proces, fiindcă doar așa vei reuși. 

2. Mereu este ceva greșit. Dacă programul tău rulează fără eroare, atunci nu programezi, ci ai terminat pe ziua respectivă

Mulți începători devin frustrați când programele lor dau erori în mod repetat, dar aceasta este definiția programatorului: dacă funcționează, atunci gata, poți să pleci acasă. Ai terminat pe ziua respectivă. 

Pe măsură ce dezvolți un program și adaugi mai multe funcții, mereu va exista un moment de incompatibilitate înainte ca acesta să ruleze fără eroare. Practic, dacă vrei să nu mai ai erori, atunci trebuie să nu mai fii inovativ. Așa că obișnuiește-te cu gândul că acest proces este o parte integrantă a programării. 

3. Ca programator, nu trăiești într-o bulă, ci faci parte dintr-o cultură

Dacă vrei să iei programarea în serios și vrei să urmezi o carieră în acest domeniu, atunci trebuie să înțelegi că nu este doar ceva mecanic în care dezvolți site-uri, software-uri etc. 

Domeniul IT este în continuă dezvoltare, iar lucrurile se mișcă foarte repede, așa că trebuie să fii dornic să te dezvolți și tu odată cu industria. Iar asta înseamnă să încerci să fii cât mai la curent cu trendurile, tehnologiile și inovațiile din domeniu și să încerci pe cât posibil să nu stagnezi. 

4. Nu te lăsa distras, rămâi concentrat

Unii începători experimentează ceea ce se numește learning fatigueI, și anume, încep să învețe un anumit limbaj și progresează până cam pe la 20%, apoi lucrurile încep să se îngreuneze, așa că renunță și se apucă de altceva. Apoi progresează tot aproximativ 20% și apoi renunță și se apucă de altceva. Nu renunța din cauza acestor hopuri, rămâi concentrat în continuare, și pe parcurs, se vor vedea și progresele. 

La Software Development Academy, promovăm ceea ce se numește Mastery Based Learning, care garantează că îți vei însuși cunoștințele necesare în ritmul tău, formându-ți o bază de informații solidă, esențială în programare.

5. Programarea nu este doar un job, este un stil de viață

Programarea nu este doar ceva ce vei face de la 9 la 5, nu este un job, este un stil de viață. Îți va schimba perspectivele asupra a orice. 

Există studenți care povestesc care este impactul programării asupra vieții de zi cu zi, cum ar fi că unii dintre ei au început să schimbe modul în care își fac curat în apartament, deoarece au descoperit că modul în care o făceau înainte era ineficient. 

Programarea îți va oferi mijloace noi de a comunica și de a te conecta cu alți oameni, cu lucruri și cu subiecte din jurul tău. Așa că pregătește-te pentru câteva schimbări. Poate părea ciudat la început, însă acceptă-le. Vei deveni o persoană mai bună.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

5 Trăsături de personalitate pe care ar trebui să le aibă un programator

Există trăsături de personalitate care te vor face un programator mai bun? Ei bine, da. Iată care sunt 5 dintre acestea și de ce e bine să le ai. 

1. Un programator bun trebuie să aibă răbdare

Răbdarea este, poate, cea mai importantă trăsătură. Sigur, trebuie să ai și dorință de învățare și motivație financiară, însă dacă ai răbdarea necesară depășirii obstacolelor (pentru că programarea nu este un proces liniar), atunci vei învăța să le accepți în primul rând ca făcând parte din proces, și apoi vei găsi metoda cea mai eficientă de a le depăși.

2. Un programator bun trebuie să fie curajos

Ca programator trebuie să dai dovadă de curaj, pentru a învăța mereu lucruri și pentru a încerca să găsești soluții cât mai eficiente care se vor dovedi de multe ori inovatoare. Nu te plafona în rutina lucrurilor sigure, și nu te teme de ceea ce nu înțelegi.

3. Un programator bun trebuie să fie pasionat

De ce vrei să înveți programare? Ca să fii cool? Ca să obții un job mai bun? Sau pentru că îți place să rezolvi probleme și să construiești lucruri noi?

Pasiunea poate veni din toate cele de mai sus, însă dacă răspunsul tău a fost ultimul, atunci cel mai probabil ești pe drumul cel bun. Cei mai mulți programatori sunt un fel de ingineri care au o dorință intrinsecă de a construi, de a dezasambla, de a pune întrebări, de a rezolva probleme și depăși obstacolele pe care alții nu o pot face. Iar pasiunea este ceea ce te va ține treaz noaptea, în încercarea de a rezolva o problemă, de a învăța și de a crea. 

4. Un programator bun trebuie să fie creativ

Există mai multe metode prin care poți rezolva un task de programare și depinde de tine care este metoda la care apelezi. Desigur, de cele mai multe ori codul trebuie să fie eficient, însă vei descoperi că a fi creativ este un must când vine vorba de această meserie. De cele mai multe ori, vei observa că programatorii au această dorință de a își pune amprenta pe codul lor, dat fiind că sunt atât de multe metode de a rezolva o problemă. 

5. Un programator bun trebuie să fie rațional

Gândirea logică, rațională este o cerință cheie pentru a deveni un programator bun. La urma urmei, trebuie să înțelegi principii de bază care au la bază reguli logice, și în programare nu există magie, în afară de variabile. Împărțirea problemei în mai multe subprobleme și aplicarea unui set de reguli simple, la fel cum face un computer, te vor ajuta să înțelegi programarea, sintaxa, debuggingul și designul și multe altele. Nu te lăsa copleșit, păstrează lucrurile cât mai simple și gândește logic!

Ești pregătit să faci primii pași în programare?

În prezent, SDA îți oferă câteva cursuri cu ajutorul cărora poți face primii pași în programare, în domeniul Front-end sau Back-end: cursuri de Python, Java și Javascript.

În afară de cursurile în sine, SDA oferă un pachet generos de sprijin în carieră care include:

 • Consiliere în carieră. În timpul cursului vei participa la ateliere practice cu consilierul nostru în carieră, care te va pregăti pentru a începe procesul de căutare a unul loc de muncă. Vei învăţa cum să te descurci bine în timpul unui interviu de recrutare, unde să cauţi informaţii despre evenimentele importante din industrie şi cum să ieşi în evidență faţă de ceilalţi candidaţi.
 • Consultații CV individuale. Te vom ajuta să îţi creezi un CV profesional care să reflecte personalitatea și abilitățile tale. Consilierii noştri în carieră te vor sprijini şi în crearea profilului de LinkedIn şi de asemenea te vor îndruma în vederea găsirii primului tău loc de muncă în industria IT.
 • Simulare interviu tehnic. La finalul cursului îți pregătim o simulare a unui interviu tehnic, similar cu ce te vei confrunta în timpul procesului de recrutare pentru noul tău Job în IT. Unul dintre trainerii noştri va juca rolul unui recrutor tehnic pentru a-ţi verifica cunoştinţele în practică şi apoi îţi va oferi feedback bazat pe interviu.
 • Bibliotecă virtuală. Vei primi acces la biblioteca noastră virtuală SDA plină de materiale audio, video și scrise. În plus, în timpul cursului o să ai acces la materiale foarte utile care te vor ajuta să aprofundezi limba engleză, obligatorie în domeniu. Nu în ultimul rând, vei acces la bibliotecă şi după finalizarea cursului.

Pe toată durata cursurilor, vei fi ghidat de mentorii noștri care te inspiră chiar și online și care te vor motiva să reușești. Programarea poate fi învățată în multe moduri, dar noi la SDA  suntem de părere că puterea exemplului este cea mai bună metodă. 

În plus, ce face diferența dintre un programator bun și unul excelent sunt soft skill-urile, așa că la SDA le-am inclus obligatoriu în programă. În cadrul fiecărui modul vei avea ședințe special dedicate dezvoltării și deprinderii celor mai importante soft skill-uri pentru a învăța să abordezi corect și eficient orice task și a căpăta încredere de sine. 

Pregătirea oferită de SDA îți asigură toate capacitățile necesare pentru a obține un job în domeniul IT. Optează pentru pachetul nostru de Garanție de Angajare și îți garantăm că investiția ta în educație va aduce rezultate pe termen lung. 

Cursurile Codecool continuă sub tututela SDAcademy!

Cele două școli și-au unit forțele! Împreună, oferim:

 • Cursuri full-stack: Java, JavaScript, Python
 • Specializări: Software Testing, UX/UI Design, Data Science

Înscrie-te acum în programul SDAcademy x Codecool și primește coaching personalizat pentru cariera ta în IT!

continuă către SDAcademy