Asigură-ți viitorul – Reduceri de până la 45% la cursuri!  👈sau sună la 0374 349 900

Tot ce trebuie să știi înainte să te înscrii la cursurile SDA Academy

pareri sda

Pentru că primim multe întrebări despre cum arată procesul de admitere de la Software Development Academy și dacă obții într-adevăr un job la sfârșit, am decis să îți prezentăm culisele școlii noastre de programare într-un mod cât mai transparent cu putință.

Sperăm ca acest articol te va ajuta să-ți faci o părere cât mai informată despre ce înseamnă cu adevărat Software Development Academy și ce presupune să devii programator alături de noi. Vei afla la ce fel de probe ar trebui să te aștepți în procesul de aplicare, cum diferă cursurile noastre față de alte școli de programare, cine sunt mentorii care instruiesc studenții  și ce metodă de predare folosesc, cât și care sunt oportunitățile de angajare. 

Iar pentru a îți face o idee și mai clară despre cum se desfășoară lucrurile la SDA, am inclus și câteva interviuri cu absolvenții școlii noastre. 

Cine suntem? 

Software Development Academy (SDA) este o școală de programare prezentă pe piață de nouă ani, în șase țări. Peste 5,000 de cursanți activi urmează cursurile academiei noastre, îndrumați de 15,000 de formatori calificați cu experiențe vaste în domeniul IT. Software Development Academy este prezentă în Albania, Cehia, Estonia, Polonia, România și Slovacia. 

 În România, suntem o echipă de 12 traineri, toți cu experiență vastă în cele mai prestigioase companii IT din lume. 

Povestea Software Development Academy este de fapt povestea a două companii diferite care au decis să-și unească forțele pentru a construi cel mai puternic hub IT din Europa. Este vorba despre Codecool, companie românească și Software Development Academy, originară din Polonia, care și-au făcut debutul pe piața europeană de IT în 2014. 

În 2022, Codecool și Software Development Academy au fuzionat. Principalul motiv al fuzionării a fost simplu – cererea mare de forță de muncă din domeniul IT, precum și apetitul oamenilor pentru cursurile de conversie profesională spre domeniul IT.  

Cu alte cuvinte, cursurile noastre sunt bazate pe experiența instituțională a două din cele mari academii de IT din Europa care au pus bazele acestui model de învățare de la 0 și au ajutat mii de absolvenți să obțină jobul mult visat în industria IT. 

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre noi, ne poți cunoaște la evenimentele pe care le organizăm în țară. Organizăm workshop-uri gratuite dedicate celor mai populare limbaje de programare din lume (prezente de asemenea în oferta noastră), precum și sesiuni individuale după eveniment. Îți vom explica de ce ar trebui să te gândești la schimbare, cum faci primul pas spre noua ta carieră în IT și cum să-ți atingi obiectivul și să îți schimbi locul de muncă.

Vezi aici când o să ajungem în orașul tău

Nu poți ajunge la evenimentele noastre fizice? Înscrie-te la webinariile gratuite Software Development Academy.

Cine predă cursurile Software Development Academy? 

La Software Development Academy, nu avem “profesori” în sensul clasic al cuvântului, ci formatori și mentori cu ani de experiență valoroasă în industria IT. 

Mai jos, îți prezentăm trainerii care au mentorat și asistat sute de absolvenți Software Development Academy să-și înceapă carierele în industria IT: 

Ana-Maria Craciuneanu, Trainer curs Software Tester, Software Test Engineer @ HARMAN International


Buna! Sunt Ana si sunt Software Tester de 5 ani de zile, fiind singurul domeniu in care am lucrat dupa terminarea facultatii.La Software Development Academy predau de aproximativ doi ani de zile cursuri de software tester. Am experienta in testare manuala de tip black-box si gray-box, testare functionala si non-functionala, printre care, smoke test, sanity test, teste de performanta si stres,field testing, integration testing si system testing.

Am avut ocazia sa folosesc in testele executate si SQL, tooluri precum Selenium, Jenkins, ALM, Test Rail, Elvis si Jira dar si tooluri de programare microprocesoare precum Qualcomm sau Media Tek.Ca si metodologii, am lucrat in Waterfall si BDD.

Ionut-Cristian Iordache, Trainer curs Python, Senior Software Automation Developer @ Grant Thornton Romania


Bună! Sunt Cristian, pasionat de programare de peste 3 ani și jumătate, specializat în tehnologii back-end precum Python, SQL și o serie de alte instrumente esențiale. Printre acestea se numără Linux, Postman, GitHub, Docker, JavaScript, Flask și Django, pe care le folosesc în mod frecvent în activitățile mele de zi cu zi.

Predau la Software Development Academy de peste un an și jumătate și sunt extrem de bucuros să mă întâlnesc cu persoane dornice de a învăța programare și de a construi un viitor promițător. Haideți să explorăm tehnicile programării și împreună să creăm viitorul digital.

Nicoleta Cosmina Bîrsan, Trainer curs Java, Java Software Engineer @ Airbus Defence and Space


Hello! Sunt Nicoleta Birsan și activez în domeniul IT pe partea de “software engineering” de aproximativ 10 ani. La baza sunt “backend developer” unde am lucrat cu foarte multe tehnologii pe partea de Java ca limbaj, însă am acumulat experiență și pe partea de front-end lucrand pe proiecte full-stack cu tehnologii pe partea de web precum Angular, HTML, CSS, JavaScript, React etc.

Sunt trainer în cadrul SDA din 2019 și ceea ce m-a determinat în continuare sa fac acest lucru este pasiunea pentru tehnologie și mentorat, îmi place foarte mult sa mentorez si sa ajut oamenii care doresc si au ambiție sa faca o schimbare și să se dezvolte în acest domeniu atât la nivel tehnic cât și la nivel de “soft skills”.

În cadrul cursurilor, îmi doresc în general cu fiecare grupa sa formez o echipă unde sa lucram împreună eficient și să așezăm informația cat mai logic și cât mai rapid, impartasind din experiența mea cat mai multe skill-uri tehnice care pe mine m-au ajutat în acest domeniu.

Robert Herscovici, Trainer curs Data Science, Senior Machine Learning Engineer @ esamtrade


Sunt Machine Learning Engineer din anul 2017, am experienta in Computer Vision , Natural Language Processing si ML clasic.

Am dezvoltat solutii de Computer Vision pentru automatizarea proceselor de Quality Control din domeniul industrial, am imbunatatit procesarea datelor folosind NLP pentru companii din industria de Health & Pharma, iar acum lucrez la un sistem de Price Prediction / Market Prediction.

Predau in cadrul Software Development Academy din anul 2022

Sorin Cozma, Trainer curs JavaScript, Full Stack Developer @ Sware


Sunt Frontend developer de 7 ani cu exeprienta in HTML, CSS, Javascript, Angular si Node JS si predau in cadrul Software Development Academy de 3 ani.

Laurentiu Zamfirache, Trainer curs Java, Java Software Engineer @ EPAM Systems


Sunt Java software engineer cu o experienta de aproximativ 5 ani, lucrez in special cu tehnologii de backend precum Java/Spring Boot , baze de date SQL, servicii in cloud Azure și predau în cadrul Software Development Academy din anul 2023.

Ana-Maria Acomi, Software Engineer @ SelfPay

Sunt software tester de 6 ani și predau în cadrul Software Development Academy o parte din modulele cursului “Software Tester” din acest an.


În decursul anilor, am testat o gamă largă de site-uri web, aplicații web și mobile pentru diverse platforme (iOS, Android și chiar Windows). În plus, am creat test case-uri detaliate bazate pe analiza și înțelegerea cerințelor clienților și solicitând informații suplimentare de la Business Analyst despre produsul final. Ulterior am rulat testele și am comunicat rezultatele developerilor folosind diferite tool-uri (de exemplu, Jira, Click Up, Azure). Așadar, în calitate de QA, am dezvoltat o serie de abilități, cum ar fi: gândire critică, creativitate, adaptabilitate, atenție la detalii, răbdare și persuasiune.


Prin participarea la cursuri (testare manuală și automată) și în cadrul dezvoltării proiectelor, am învățat cum să înțeleg, să anticipez și să răspund nevoilor și așteptărilor clienților referitoare la calitatea produsului.

Bogdan Solomon, Trainer curs Python, Business Intelligence Analyst & Data Strategist @ The Conqueror Challenges

Hello World!


Sunt Solomon Bogdan aka Solo. Pe hartie scrie ca sunt programator Python si SQL din 2021 ani si predau in cadrul SDA din 2023.


Ca sa ajung sa fiu programator si sa ii invat pe altii sa faca asta trebuie sa stiti si ce nu scrie pe hartie: am inceput sa programez din 2007 (#liceu) si am inceput sa livrez training-uri din 2014. Asta m-a ajutat ca fiecare modul predat la SDA sa fie finalizat cu succes si cursanti multumiti care au fost deschisi sa tinem legatura ulterior.


Imi place sa zambesc tot timpul si sa cunosc oameni de la care am ce invata.


Un sfat pentru cei care se apuca de programare: “Munca bate Talentul daca Talentul nu munceste”

Sandra Putere, Trainer curs Frontend – JavaScript, Frontend Developer @ STREAMWIDE


Salut, sunt Sandra și sunt Software Developer în cadrul companiei StreamWide. Predau modulele de HTML, CSS și JavaScript la SDAcademy de un an și jumătate. Este o experiență captivantă pentru mine, mai ales că acum zece ani am trecut și eu printr-o reconversie profesională. Astfel, pot să înțeleg și să empatizez cu fiecare cursant în parte. Misiunea mea este să fac învățarea programării accesibilă și interactivă pentru toți cursanții. Mă caracterizează răbdarea și pasiunea pentru programare.

Călin Mihai-Daniel, Trainer curs Software Tester, Senior Software Testing Manager @ Suvoda

Salut! Numele meu este Călin Mihai-Daniel și sunt pasionat de tehnologie. Am o experienta de aproximativ 8 ani în software testing și am interactionat cu majoritatea tehnicilor de testare, atat manuale cat si automate, precum si tool-urile reprezentative pentru aceasta industrie. Predau în cadrul Software Development Academy de 1 an, unde sunt deosebit de pasionat de formarea persoanelor interesate de o cariera în domeniu. În timpul intalnirilor cu studenții am o abordare calmă, perseverentă și însoțită de foarte multe exemple bazate pe experiențele mele profesionale.

Daiana-Elena Banea, Trainer curs Python, Senior Python & Cloud Engineer @ LSEG (London Stock Exchange Group)


Hello 🙂 Numele meu este Daiana si activez in domeniul IT de 5 ani. Mi-a placut dintotdeauna sa invat si ma bucur sa dau mai departe din cunostintele acumulate in domeniul meu preferat si anume programarea Python. Ma pasioneaza in special lucrul cu baze de date folosind Python si insist pe aplicarea principiilor de clean code cand programam. Consider ca oricine poate invata sa scrie cod atat timp cat exerseaza suficient si are un indrumator bun, asa ca va astept la curs!

Radu Cernusca, Trainer curs Data Science, Expert Data Scientist @ AstraZeneca


Salut! Sunt Radu si sunt Senior Data Scientist și activez în acest fascinant domeniu de aproximativ 8 ani. În plus față de munca mea de zi cu zi, am o pasiune pentru împărtășirea cunoștințelor și experienței mele. De aceea, am ales să predau la Software Development Academy, unde predau de mai mult de un an modulul de Data Science. Aici, scopul meu principal este să îi ajut pe studenți să înțeleagă complexitatea și frumusețea analizei datelor, să le ofer o bază solidă de cunoștințe teoretice și să îi îndrum în dezvoltarea abilităților practice necesare pentru a excela în acest domeniu dinamic.

Aștept cu nerăbdare să începem acest parcurs împreună și să explorăm împreună lumea captivantă a Data Science. Vă mulțumesc pentru alegerea de a vă alătura acestui curs și sunt aici pentru a vă susține în fiecare etapă a călătoriei voastre educaționale.

George Dumitrache, Trainer curs JavaScript, Full Stack Engineer @ Hyperleaf


Buna, ma numesc George Dumitrache si sunt Fullstack developer de 3 ani. Ca si main stack, lucrez mainly cu React + Node.js/Python/PHP ( in functie de cerintele proiectului ). Ca si baze de date sunt familiarizat cu MySQL/Transact-SQL iar ca environment de deployment lucrez mainly cu Azure, dar de curand am inceput sa cochetez putin si cu Vercel. Ca si hobby-uri imi place de asemenea si Game Developmentul cu C#/Unity si am cochetat putin cu Solidity + Hardhat pe partea de Blockchain. Sunt trainer la Software Development Academy din anul 2022, de atunci am descoperit ca mi se potriveste foarte bine si imi place foarte mult partea de trainer. Va astept cu drag la curs.

Meda Cadar, Trainer curs UX/UI Design, UI / UX Designer @ Principal33


Hello!

Numele meu este Meda si sunt designer de peste 16 ani.

Dupa ce am urmat un curs asemanator cu cel de la Sdacademy am inceput sa lucrez ca si UI/UX design.

Un UI/UX designer este responsabil pentru crearea unor experiențe digitale intuitive, atractive din punct de vedere vizual și centrate pe utilizator.

Ne vedem la curs pentru a invata impreuna toti pasii ce duc la crearea unui produs digital.

De ce un curs plătit în loc de numeroasele resurse gratuite de pe Internet?

Poate ai auzit de la diverși programatori cu experiență că nu merită să investești în cursuri plătite când Internetul este plin de resurse gratuite.

Această perspectivă, deși validă pentru unii, nu se aplică tuturor. Chiar și așa, nu o să te împiedicăm să apelezi la resurse gratuite dacă învățatul solo este pentru tine, pentru că scopul Software Development Academy nu este să înlocuiască acele resurse gratuite. Noi chiar îți recomandăm să vizitezi aceste resurse, precum cursurile platformei edX, măcar pentru a vedea cum arată programul unui astfel de curs, dacă nu și pentru a-l încerca. Am făcut chiar o listă cu cele mai bune cursuri și resurse gratuite de pe Internet! 

Totuși, nu putem să nu menționăm faptul că învățarea în mod autonom, de unul singur, poate fi un proces lung, plin de frustrări – trăiri pe care le-au experimentat chiar și studenții SDA înainte de a se înscrie la cursuri. Diferența majoră pe care o aduc cursurile live, în echipe, este că te scapă de obstacolele aferente învățării programării – genul de hopuri care pot întârzia procesul de învățare cu zilele, sau chiar săptămânile. Instructorii noștri cunosc deja aceste obstacole și le pot elimina mult mai rapid incertitudinile tale. Același lucru se aplică și la lacunele de cunoaștere pe care le poți acumula învățând programare de unul singur. 

La Software Development Academy, ai parte de un mediu organizat de învățare. Vei face parte dintr-o echipă unde vei avea parte de momentum de învățare și accountability  – practic, exact ca la muncă. Este un proces accelerat, ghidat, pentru persoanele care nu au timp să experimenteze sau care vor să evite frustrările provocate de lacune în know-how. 

Iar cum vei afla mai târziu, cursurile noastre nu sunt doar despre programare. Îți oferim un cadru în o să aprofundezi și stăpânești nu numai programarea, ci și acele soft skills care fac diferența dintre un programator bun la meseria sa și un programator care se adaptează cu brio în orice echipă de programare din companiile moderne. 

În plus, mulți oameni au nevoie de un cadru didactic pentru a deprinde noi abilități – exact ceea ce oferim noi. 


“Interesul meu pentru tehnologie a început odată cu utilizarea anumitor aplicații la serviciu, din perspectiva de user, astfel că dincolo de îndeplinirea taskurilor operaționale, am vrut să știu cum este proiectat un program. Singura modalitate de a învăța un limbaj de programare este cu ajutorul unei curicule complexe și a unor traineri care îți inspiră profesionalism, ceea ce am și găsit la SDA. În prezent lucrez la NTT Data ca Application Management Services Consultant, într-un context cu totul nou, dar știind anumite principii informatice și computaționale voi putea face față cerințelor acestei poziții” – Lorena Ana, Application Management Services Consultant @ NTT Data. 

Cu alte cuvinte, cursurile SDA Academy sunt pentru tine dacă:

  • Ai nevoie de un cadru didactic pentru a deprinde skill-uri noi.
  • Ai nevoie de un proces accelerat, optimizat și ghidat de învățare. 
  • Ai deja un job solicitant și nu ai timp fizic de dedicat învățării individuale.
  • Ai deja un job solicitant, intenționezi să te reprofilezi dar vrei să te asiguri că pornești în noua ta carieră fără lacune. 
  • Te simți confortabil cu actuala carieră dar vrei să faci upskilling – adică vrei să deprinzi anumite skill-uri foarte specifice pentru a-ți eficientiza munca de zi cu zi. Exemplu: vrei să înveți Python ca să-ți automatizezi task-urile și să faci baze de date. 

Ce cursuri vei gasi la Software Development Academy? Sunt acreditate, obtii o diploma? 

Software Development Academy oferă o curriculă comprehensivă urmând principiul metodologiei full-stack. Cursurile noastre sunt constant adaptate și actualizate pentru a se alinia cu realitățile pieței – cu alte cuvinte, vei învăța tot ce trebuie să știi ca să obții job-ul mult visat în IT.

Chiar și așa, nu este nevoie să vrei să urmezi o carieră în IT pentru a te înscrie la cursurile SDA. De ce? Pentru că aceste cursuri sunt adaptate și la nevoia de upskilling. Adică, dacă vrei să-ți duci cariera actuală la nivelul următor învățând un limbaj de programare sau o metodologie/un framework specific IT-ului, cursurile Software Development Academy sunt exact ce căutai.

Cât despre acreditare, răspunsul este un răsunător “Da”. Cursurile Software Development Academy sunt acreditate de Ministerul Educației și Ministerul Muncii. După finalizarea cursului, vei primi un certificat care confirmă competențele dobândite în cursul pe care l-ai urmat. 


“Am început să mă interesez de cursuri de programare după ce m-am întors dintr-o vacanță în Canada, unde m-a întrebat toată lumea cu ce mă ocup și dacă sunt fericită. Răspunsul a fost că nu sunt. Prin urmare, am început să caut cursuri și am descoperit SDA. Programa cursului este foarte vastă, nu numai despre Java. Este un loc bun să îți începi formarea. Cursul m-a ajutat să îmi creez o bază de cunoștințe pe care o voi dezvolta în continuare, în funcție de fișa postului sau de cerințele proiectului la care lucrez. Cei care se gândesc să se apuce de programare trebuie să aibă timp de investit în procesul de învățare. Toți formatorii SDA sunt foarte bine pregătiți și te vor ajuta pe tot parcursul cursului. Totuși, formarea implică un proces constant de învățare și trebuie să înveți cum să îți dezvolți cunoștințele.  Sunt foarte încântată de calea pe care am urmat-o după finalizarea cursului. L-am recomandat tuturor prietenilor care vor să își schimbe cariera. Primul pas este să te decizi că vrei ceva mai bun pentru tine și că meriți acel ceva din plin. Nu este niciodată prea târziu să faci schimbări care îți vor aduce mai multă bucurie în viață.”  Adina Dumitrescu, Software Developer @ eSolutions.tech.

Deși cursurile noastre sunt acreditate și obții o diplomă recunoscută la nivel mondial, lucrul cel mai valoros pe care îl vei obține în urma cursurilor Software Development Academy nu va fi în niciun caz diploma, ci experiența, pregătirea și proiectele la care vei participa în cadrul cursurilor. Este foarte posibil ca acea diplomă să fie luată ca atare de către angajatori, sau ignorată total – orice om care a trecut prin procese de recrutare îți poate confirma acest fapt. 

Cum IT-ul este o meserie tehnică, hands-on, ce va conta cu adevărat la interviu (și mai târziu, la locul de muncă) este ceea ce știi să faci. Da, cunoștințele teoretice sunt și ele destul de importante – însă există n variable în care acestea pot fi aplicate, iar felul în care le aplici poate reprezenta diferența dintre un programator bun și unul mediocru, sau a fi sau nu aprobat de client odată ce ești angajat. Majoritatea companiilor te vor supune unui test tehnic riguros fix din acest motiv. 

Cu alte cuvinte, pe lângă diploma care fără îndoială îți va deschide niște uși anterior închise, cursurile Software Development Academy te pregătesc pentru succes, indiferent de natura obiectivelor tale – fie că vrei să faci upskilling pentru a-ți modifica traiectoria profesională, sau că te gândești la o reconversie profesională totală. Diploma Software Development Academy nu este the be-all and end-all, ci un material auxiliar menit să confirme familiaritatea ta cu elementele teoretice ale IT-ului. Cunoștințele practice acumulate la cursuri sunt cele care îți vor deschide uși. 

Programa Software Development Academy reflectă această filosofie orientată spre practic înaintea teoreticului. Mai jos găsești detalii despre fiecare curs din programa noastră și părerile absolvenților noștri. 

Python

Fiind unul din cele mai populare limbaje de programare din lume, Python are o comunitate mare și activă de entuziaști și experți. Este versatil, poate fi folosit pentru o sumedenie de aplicații și sarcini diferite, atât în domenii tehnice cât și non-tehnice.

În cadrul cursului Python oferit de Software Development Academy, vei parcurge următoarele module:

  • Python. Tot ce ține de sintaxa limbajului, programare orientată pe obiecte și funcțiile de bază ale bibliotecii standard. De asemenea, te învățăm cum să utilizezi instrumente eficient și întregul ecosistem Python. 
  • Lucrul cu date. Te învățăm cum să manipulezi și utilizezi mecanisme de inserție, modificare și căutare de date. De asemenea, vei deprinde o înțelegere solidă a limbajului SQL. 
  • Tehnologiile web. Acest modul te trece prin cele mai importante tehnolodii front-end (adică ce vezi când vizitezi un site). Vei crea cod HTML și cod JavaScript pentru ca site-ul să arate și să funcționeze optim. De asemenea, vei face cunoștință cu Django, cel mai popular framework pentru crearea de aplicații web în Python. 
  • Instrumentele de lucru ale programatorului. Vei învăța cum să lucrezi într-o echipă profesionistă de dezvoltare și modurile în care echipele rezolvă probleme.
  • Bunele practici. Aici vei face cunoștință cu testarea, metoda principală prin care te asiguri că orice bucată de cod scrisă de tine funcționează corect. 
  • Proiectul final. La finalul cursului, vei crea un proiect practic pe care îl vei putea atașa CV-ului. 


“Datorită pandemiei și altor factori activitatea mea profesională devenise instabilă, fapt pentru care a trebuit să mă mobilizez. M-am gândit bine ce îmi place și ce aș putea să fac, am cerut câteva sfaturi apropiaților, iar într-o dimineață de vară, pur și simplu am luat decizia de a începe să învăț programare. I-am contactat pe cei de la SDA, urmând ca în cel mai scurt timp să încep un curs Python. Nu pot spune că a fost ușor, dar am întâlnit oameni dedicați și răbdători și într-un final am reușit să înțțeleg cum merg lucrurile, să duc cursul la bun sfârșit și surprinzător am reușit să-mi găsesc și job. Focus și ‘never give up’ și totul este realizabil.” – Marius Mihai Neagu, Support Engineer Junior @ Stefanini România. 

Java

Java, un limbaj de programare extrem de popular folosit de peste 9 milioane de dezvoltatori, este ideal atât pentru începători, cât și pentru veteranii industriei. Fiind folosit în aproximativ 7 miliarde de dispozitive, experții în Java sunt foarte căutați de către marile companii de IT. 

În cadrul cursului Java oferit de Software Development Academy, vei parcurge următoarele subiecte:

  • Fundamentele Java. Tipuri de date, variabile, clase și bucle.
  • Programare orientată pe obiecte.
  • Instrumente și tehnologii Java. Spring Framework, GIT, HTML, CSS, Angular. 
  • Lucrul cu baze de date și SQL. Vei învăța să creezi baze de date solide prin intermediul SQL.
  • Algoritmi și structuri de date. Sortarea, căutarea, listele, stivele, cozile de așteptare. 

Iata ce spune  Ada Palacean (Mican), absolventă a cursului Java la SDA Academy, care  lucrează astăzi ca Software Developer in echipa NIQA Raiffeisen Software Service SRL:


“Am învățat bazele programării în liceu, dar atunci mi se părea totul prea dificil pentru mine. După 12 ani, am văzut cât de rapid crește industria tehnologiei și am decis să îi acord a doua șansă, pentru a participa și eu la această uluitoare lume a viitorului. Am decis să mă înscriu la cursul SDA din curiozitate. Cursul Java părea să fie cel mai complet și mai detaliat curs de pe piață la momentul respectiv, prin urmare, am hotărât să îi acord o șansă. Am lucrat anterior ca inginer de producție și acolo am început să implementăm tehnologii noi (în direcția industrializării 4.0). Am remarcat beneficiile aduse de automatizarea software și de asistența pentru producție în procesul de fabricație, dar și în alte industrii. Am fost fascinată de acest lucru și am vrut să înțeleg mai bine totul. Formatorii și colegii joacă un rol esențial în această tranziție. Este vorba de sfaturi, de sprijin și de împărtășirea experiențelor profesionale. Lucrez mai mult pe partea operațională, dar atitudinea, bazele de date și sarcinile de configurare m-au ajutat enorm.” 

 

UX/UI

UX/UI poate reprezenta diferența dintre o aplicație intuitivă, ușor de navigat și profitabilă și una cu o interfață deficitară care îndepărtează utilizatorii spre competiție. Din acest motiv, designerii UX/UI sunt printre cei mai căutați și bine plătiți experți din industria IT.

În cadrul cursului UX/UI oferit de Software Development Academy, vei parcurge următoarele subiecte:

  • Colectarea cerințelor de business. Inveți când și cum să colectezi ipoteze de afaceri pentru un proiect și cum să le îmbini in inițiative relevante de business. De asemenea, vei face cunoștință cu instrumentele necesare pentru a organiza informațiile despre produse și nevoile de afaceri. 
  • Cunoașterea utilizatorului și organizarea informațiilor. Mai precis, instrumente de cercetare calitative și cantitative și cordoonarea de sondaje și interviuri. De asemenea, vei crea primul tău scenariu de cercetare prin care te vei familiariza cu utilizarea eficientă a datelor colectate.
  • Analiza cerințelor IT. Concepte de bază ale programării front-end, SEO, Bootstrap. 
  • Crearea unei arhitecturi informaționale. Vei invăța metodologia user stories, precum și conceptul de notație BPMN prin care designerii UX/UI conectează secvențele de acțiuni cu procele de afaceri. 
  • Modele și validare concept. Tot ce ține de principalele instrumente de proiectare și cum se utilizează Axure, precum și machete lo-fi și hi-fi. 

Software Tester

Testarea software este esențială dacă vrei să produci aplicații funcționale. La nivel mondial, activează aproximativ 4.5 milioane de Software Testers și QA Leads – iar cursul nostru de Software Tester îți oferă șansă de a te alătura acestei comunități în creștere.

Iată principalele lucruri pe care le vei învăța în cadrul cursului de Software Tester oferit de Software Development Academy:

  • Noțiunile de bază ale testării. Principiile testării, tipuri de erori și de risc, managementul riscului. 
  • Tehnici și instrumente de testare. Tehnici precum black-box, white-box, static analysis, precum și cum să folosești tool-uri relevante ca TestRail. 
  • Introducere în automatizare. Aici vei învăța să creezi teste automate prin limbajul SQL. 


“Am început cursul de Software Tester deoarece îmi doream să intru în lumea IT. Profesorii sunt bine pregătiți și foarte răbdători, mi-a plăcut foarte mult că sunt oameni care activează în job-uri de QA și am primit foarte multe sfaturi care m-au ajutat la interviu. Am început să îmi caut un job după trei luni de curs și am reușit să mă angajez în a patra lună de după curs. Recomand cursul cu toată încrederea, m-a ajutat foarte mult în cariera mea.”  – Șerban Ștefan, SQA Engineer @ IGT. 

Javascript

Conform ultimelor date, aproximativ 1.8 miliarde din website-uri sunt construite pe baza metodologiei Javascript. Mai mult decât atât, aproximativ 17.4 milioane de dezvoltatori software interacționează cu acest limbaj de programare zilnic. Iar cursul nostru Javascript te va îndrepta, pas cu pas, spre o carieră de front-end developer.

Acestea sunt principalele lucruri pe care le vei învăța în cadrul cursului Javascript oferit de Software Development Academy:

  • Fundamentele HTML și CSS. Limbaje de mark-up, tag-uri, pseudo-clase. Vei învăța să creezi fișiere HTML și să plasezi elemente pe pagini.
  • Bazele programării Javascript. Ce este Javascript și la ce se folosește. 
  • Framework Javascript. Aici vei învăța cele mai populare framework-uri Javascript menite să eficientizeze munca programatorului.
  • Diferențele dintre front-end și back-end development. 
  • Folosirea instrumentelor și tehnologiilor esențiale în ecosistemul Javascript. Chrome DevTools, Sass, AngularJS. 

“Experiența mea la Software Development Academy a fost una extrem de plăcută. Am optat pentru programul JavaScript pe care l-am început vara trecută și, în doar 3 luni de la începerea cursului, am reușit să obțin un loc de muncă. Cursul a fost captivant și interactiv, cu exerciții practice și proiecte interesante, iar comunitatea din jurul academiei a fost susținătoare și inspirațională. Recomand cu căldură această academie tuturor celor interesați să-și dezvolte competențele în dezvoltarea software.” – Bogdan-George Andoni, în prezent Frontend Developer @ Codemelt. 

Data Science

Într-o lume dominată din ce în ce mai mult de date, postul de Data Scientist este la mare căutare. În acest curs de Data Science, te vom învăța tot ce ține de SQL, analiză de date și baze de date. 

Mai precis, vei parcurge următoarele subiecte: 

  • System Tools, GIT Control System. Pe scurt, vei învăța colecția de tehnici care permite oricărui data scientist să utilizeze sisteme folosind comenzi. Vei învăța și ce presupune sistemul de control al versiunilor GIT.
  • Python aplicat la Data Science. Parcursul va arăta ceva de genul: Elementele de bază Python -> modul intermediar dedicat elementelor mai avansate -> exerciții practice. 
  • Statistică și probabilitate. Biblioteca Numpy, care te va ajuta să te familiarizezi cu operațiile de bază în algebra liniară, precum și vectori, matrici și probabilități. 
  • Prelucrarea datelor. Procesarea numeroaselor tipuri și forme de date preluate prin API sau o bază de date SQL.
  • Vizualizarea datelor. Cum să interpretezi și creezi diagrame interactive. 
  • Machine learning în practică.
  • Biblioteca Tensorflow. Este cadrul cel mai popular pentru dezvoltarea soluțiilor de rețea. 
  • Instrumente de lucru și bune practici. 

Chiar obții garantat un job la finalul cursurilor Software Development Academy?

Deși cursurile noastre îți vor crește exponențial șansele de angajare, nu putem garanta 100% vei obține un loc de muncă după finalizarea cursurilor, chiar dacă optezi pentru pachetul Garanția de Angajare.

Deși cursurile noastre au la bază un model accelerat de învățare, nu sunt nici pe departe o scurtătură spre un job bine plătit în IT. Obiectivul nostru este să te înarmăm cu instrumentele și know how-ul care te vor face angajabil, ca după aceea să îți croiești propriul drum în lumea IT. Pe scurt, cursurile Software Development Academy îți “garantează” un loc de muncă după absolvire în sensul că vei acumula cunoștințele teoretice și practice căutate de marile companii de IT.

După cum a punctat și unul din absolvenții noștri:


“Din dorința de a face o schimbare în carieră, am luat decizia de a urma cursul Java from Stratch oferit de Software Development Academy. Cursul a început încă din perioada de vară și pot spune că am luat o decizie foarte bună întrucât pe parcursul acestuia am reușit să dobândesc multe cunoștințe folositoare pentru a reuși să mă dezvolt în acest domeniu. Cu sprijinul mentorilor dedicați și pregătiți în acest domeniu, dar și cu mult efort personal am reușit să fac schimbarea pe care mi-am dorit-o” – Spătărelu Cătălin, absolvent Software Development Academy, actualmente Junior Java Developer @ Cognyte

De aici și scopul din spatele programului nostru Garanția de Angajare. Nu obții acces exclusiv, plătit spre job-urile din marile companii, ci o sumedenie de cunoștințe directe și tangențiale care, cumulativ, îți vor mări șansele de angajare. Procesele de recrutare și cerințele din IT sunt foarte diferite față de alte domenii. Plus, în IT, sunt workflow-uri, framework-uri, termeni și tool-uri care nu au absolut niciun sens în afara acestui domeniu. Poate fi copleșitor pentru un nou-venit. 

În cele ce urmează, îți vom explica cum decurge întregul proces. 

Pachetul Garanție de Angajare

Garanție de Angajare este un program Software Development Academy structurat în două etape. Mai precis, aceste etape acoperă perioada de instruire (da, cursurile de care ți-am povestit mai devreme) și cea de căutare a job-ului propriu-zis.

  1. Etapa 1 se desfășoară în paralel cu lecțiile de programare. Vei fi în contact frecvent cu consilierul SDA în carieră care te va sprijini în această perioadă formativă.
  2. Etapa 2 durează trei luni și se desfășoară imediat după terminarea cursului tău ales. În această perioadă, cooperarea ta cu Consilierul în carieră se va intensifica deoarace te va ajuta activ să-ți găsești un loc de muncă. 

Mai jos găsești, pe larg, ce presupun aceste două etape. 

Etapa 1 – înainte de absolvire

1. Workshop SCRUM 

Aici te vei familiarza cu practicile SCRUM, o metodologie folosită în majoritatea companiilor mari de IT. Te trecem printr-un workshop comprehensiv de 6 în care îți vom prezenta elementele de bază ale metodologiei SCRUM: sprint-uri, backlog-uri de produs și roluri. Scopul acestui workshop este să te învețe să prioritizezi eficient task-urile și să te ajute să te integrezi ușor în orice echipă de programatori care folosește SCRUM.

2. Training Asana

Asana, una dintre cele mai populare platforme pentru gestionarea task-urilor, este des-întâlnită în cadrul echipelor de programatori. Vei afla diferitele funcții ale Asana și cum să-ți planifici activitățile în mod eficient. 

3. Webinar HR class

Un webinar de 3.5 ore în care te vom asista în întregul proces de recrutare, de la crearea unui CV care să scoată în evidență abilitățile tale până la importanța optimizării unui profil de LinkedIn. 

4. Test de cunoștințe tehnice 

Exact ce spune și titlul – un test de cunoștințe tehnice care te va ajuta să identifici posibile lacune. 

5. Consultații Engleză în IT

Această etapă va presupune o serie de consultații de o jumătate de oră în care te vom ajuta să te pregătești pentru procesele de recrutare. Vom include și task-uri și teste de cunoștințe.

 

6. Proiectul final și feedback din partea trainerului

Prezentarea proiectului final va dura în jur de o oră, timp în care vei primi feedback. 

Etapa 2 – după absolvire 

1. Simularea unui interviu de soft skills

Abilitățile de soft skills sunt esențiale în companiile moderne. Tocmai din acest motiv, acest mini-modul va consta în simularea unui interviu de recrutare de aproximativ o oră. După interviu, vei primi feedback de la consilierul nostru în carieră. 

2. Simularea unui interviu IT tehnic

Funcționează pe același principiu ca interviul de soft skills, numai că acesta va simula partea tehnică. Evident, vei primi feedback despre performanța ta.

3. Primirea unei oferte de muncă în fiecare săptămână după finalizarea cursului

Vei primi câte o ofertă de muncă pe săptămână de la consilierul de carieră la care va trebui să aplici.

4. Taskuri de dezvoltare de la consilierul în carieră

În cele trei luni de colaborare de la terminarea cursului, vei primi o serie de task-uri de dezvoltare personala de la consilierul tău în carieră. Aceste task-uri te vor ajuta să te pregătești pentru interviurile de recrutare – cum să te prezinți pe LinkedIn, cum să ieși în evidență față de alți candidați și așa mai departe. 

“Eram în căutări, voiam schimbarea, mă întrebam “Care este cea mai bună școală de programare pentru mine?”. Așa am ajuns la o prezentare a celor de la SDA, unde am aflat, destul de șocant, că: “Perioada cursului va fi ca un cantonament…” și chiar așa a fost. Inițial, până să se formeze grupa în care m-am înscris, m-am apucat să scriu de mânuță algoritmi pe caiet. Apoi am început cursul și nu trecea nicio zi fără să scriu cod, indiferent de cât de obosită eram, pentru că aveam un job în paralel. După 8 luni de curs mi-am găsit job ca și Java Developer la Ubisoft. În prezent sunt Project Manager și coordonez o echipă de developeri BackEnd/FrontEnd și QA, lucrând pentru diverși clienți externi. Acesta este un long story short. Povestea pe lung e puțin diferită, dar cu același final fericit. Am scris cod, am plâns de nervi când nu înțelegeam, am citit cărți, am aplicat în cod tot ce am citit, nu am dormit noaptea când nu înțelegeam de ce nu funcționează codul, mi-am plâns de milă, dar nu m-am dat bătută. Ce aș spune cuiva care dorește să urmeze călătoria: cred că acesta e momentul cheie peste care trebuie să trecem, momentul în care vine gândul “Dar eu nu pot face asta, nu mă duce capul”. Într-un cuvânt: perseverență. Am dat 2 interviuri tehnice din care am înțeles ce trebuie să mai repet, iar al 3-lea a fost cu noroc. Dacă ar fi să descriu perioada aceasta, ar fi: citește, scrie cod, repetă. Eu pot spune că am luat cea mai bună decizie de a face reconversia către IT, iar SDA a fost partenerul potrivit pentru mine.” Elena Ciucă, Agile Project Manager, Software Engineering @ Tremend Software Consulting.

Cum arata procesul de admitere? Ce trebuie sa faci?

Procesul de admitere de la Software Development Academy este simplu și se poate face în întregime online. 

Înainte de toate, îți recomandăm să-ți rezervi aproximativ 20 de minute pentru acest test de carieră. Testul nostru îți va examina abilitățile și îți va recomanda tehnologia care ți se potrivește cel mai bine.

Cu testul completat și tehnologia recomandată, îți recomandăm să arunci o privire pe oferta noastră. Fiecare pagina de curs conține detalii amănunțite atât despre ce presupune tehnologia respectivă, cât și despre programă (mai precis, ce vei învăța mai exact în cadrul fiecărui curs).

Alege un modul (weekend sau seară, în funcție de programul tău), click pe “Înscrie-te”, introduce datele personale și click din nou pe “Aplică”. 

Dacă preferi interacțiunea, poți participa la una din întâlnirile noastre informative (fizice sau online, detalii mai sus) sau să ne contactezi telefonic pentru a vorbi cu unul dintre consultanții noștri educaționali. 

Înscrie-te acum la cursurile Software Development Academy

Fă primul pas spre un viitor mai bun: înscrie-te la cursurile de programare Software Development Academy!

Cursurile Codecool continuă sub tututela SDAcademy!

Cele două școli și-au unit forțele! Împreună, oferim:

  • Cursuri full-stack: Java, JavaScript, Python
  • Specializări: Software Testing, UX/UI Design, Data Science

Înscrie-te acum în programul SDAcademy x Codecool și primește coaching personalizat pentru cariera ta în IT!

continuă către SDAcademy