Asigură-ți viitorul – Reduceri de până la 45% la cursuri!  👈sau sună la 0374 349 900

Topul celor mai bine plătite joburi din România: care sunt și ce salarii au?

oameni la birou intr-o sedinta

Sunt foarte mulți factori de care să ții cont în alegerea unei cariere, dar printre cei mai importanți pe care trebuie să îi iei în calcul după satisfacțiile profesionale și personale, sau cât de sigură este industria în aceste timpuri, este desigur, cât de bun este  salariul. 

Așa că dacă vrei să te informezi, fie pentru că vrei să hotărăști ce carieră să urmezi după terminarea școlii sau ai făcut deja o facultate de care nu ești 100% mulțumit, și iei în calcul o reconversie profesională, iată care este lista celor mai bine plătite joburi din țară.

Pe lângă informațiile despre joburi, vei afla și care este salariul la care poți să te aștepți de la fiecare, și ce implică exact să faci carieră în aceste domenii foarte bine plătite.

După cum vei observa, cele mai multe joburi din topul de mai jos vor fi din domeniul IT.

Chiar dacă nu ai absolvit o facultate de profil sau nu crezi că ai o înclinație naturală către latura reală/matematică și nu ai experiență în domeniu, urmând cursurile de programare de la SDA, nu este deloc imposibil să începi drumul către oricare dintre joburile de mai jos din IT.

📝Completează formularul de mai jos și află cum te putem ajuta!

 

Jobul tău de vis bine plătit, la un pas de realitate prin cunoștințe de programare

Știai că nu trebuie să fii ITist ca să știi programare? În realitate, fie că ești jurnalist, content marketer, contabil sau specialist în resurse umane, îți poți dubla salariul cunoscând niște noțiuni elementare de programare. Programează acum un call gratuit cu unul din consultanții noștri de la SDA Academy pentru a aflat cum îți poți duce cariera la nivelul următor învățând programare.

    Front-end Developer

    Salariu: de la 66.000 lei la 118.800 lei pe an

    Un Front-end Developer este persoana care creează site-uri și aplicații web interactive de la zero. Aceștia analizează nevoile user-ului înainte de a concepe designul și structura unui site și sunt responsabili doar de cum arată site-ul respectiv, dar și de performanțele, capacitățile și, uneori, și de conținut. Printre cele mai populare limbaje și platforme pentru web development se numără HyperText Markup Language, JavaScript, Drupal, WordPress și Joomla.

    Dacă ești genul de persoană căreia îi place să își aleagă proiectele după bunul plac, să își facă singur programul și să își negocieze propriile fee-uri, atunci job-ul de Front-end Developer este foarte potrivit pentru o carieră în free-lancing!

    Inginer Aerospațial

    Salariu: de la 68.780 lei la 122.700 lei pe an

    Inginerii Aerospațiali sunt responsabili de designul aeronavelor, navetelor spațiale și al sateliților. Pentru asta, ei trebuie să creeze și să testeze foarte multe prototipuri și supravegheze în același timp procesul de construcție al acestora. De asemenea, aceștia trebuie să evalueze toate designurile pentru a se asigura că sunt conforme cu principiile de inginerie.

    Iar dacă descrierea nu este suficient de interesantă, ei bine, jobul de Inginer Aerospațial se numără printre cele mai bine plătite din țară la ora actuală.

    Pentru a deveni Inginer Aerospațial și a avea o carieră de succes în domeniu, trebuie să urmezi cursurile unei Facultăți de Inginerie Aerospațială.

    Senior Software Engineer

    Salariu: de la 79.200 lei la 124.300 lei pe an

    În era digitală, jobul de Software Engineer este la mare căutare și nu este nicio surpriză faptul că un job din domeniul IT se află printre cele mai bine plătite.

    Inginerii de Software trebuie să stăpânească un set de skill-uri impresionante și să aibă cunoștințe de IT, matematică și inginerie, din moment ce trebuie să aplice aceste principii de inginerie în designul, testarea și dezvoltarea de software-uri pentru computere.

    Deși poate părea un skillset impresionant, calea de a deveni un Software Engineer s-a schimbat mult în ultimii ani. Dacă acum câțiva ani facultatea era singura opțiune, acum școlile de programare oferă o alternativă mai rapidă, mai practică și mult mai aplicată decât formarea universitară clasică.

    Înscrie-te cursul SDA și poți deveni și tu un viitor Senior Software Engineer!

    Manager Resurse Umane

    Salariu: de la 46.391 lei la 135.498 lei pe an

    Profesioniștii în domeniul resurselor umane se ocupă de procesele de recrutare, intervievare și angajare, precum și de medierea eventualelor conflicte între angajați, de managementul programelor de beneficii pentru aceștia și de supravegherea plății salariilor.

    Managerii de Resurse Umane au un rol foarte important în companii și sunt de obicei responsabili de mai multe departamente. În plis, rolul lor este de a fi mediatori între angajați și companie, fiind buni comunicatori și încercând să găsească un echilibru între nevoile celor două părți.

    Pentru a deveni Manager de HR și a obține unul dintre cele mai bine plătite joburi din România, vei avea nevoie de o diplomă de licență într-un domeniu relevant, dar și de foarte multă experiență în domeniu.

    interviu

    Marketing Manager

    Salariu: de la 58.455 lei la 135.962 lei pe an

    Rolul unui Marketing manager este destul de clar pentru majoritatea oamenilor, însă cu toate acestea, task-urile și responsabilitățile diferă de la companie la companie. De la monitorizarea bugetelor, managementul angajaților, analiza campaniilor de marketing și creare de strategii promoționale pentru diverse produse și servicii.

    Experiența este un atu foarte important în obținerea jobului de Marketing manager și deși o diplomă de licență în domeniul în care vrei să profesezi poate fi folositoare, în prezent nu mai este atât de necesară.

    Iar dacă pe lângă experiență mai ești și o persoană carismatică, atunci cu siguranță ai potenția să obții un venit bun făcând ceea ce îți place. Iar profesia este una în continuă creștere atât în prezent, cât și pe viitor.

    Computer Hardware Engineer

    Salariu: de la 85.002 lei la 150.636 lei pe an

    Activând tot în domeniul digital, un Computer Hardware Engineer este responsabil de crearea, testarea și analizarea componentelor și a sistemelor fizice dintr-un computer. Totodată, aceștia se ocupă și de testarea și dezvoltarea circuitelor și componentelor electronice.

    Jobul este unul foarte competitiv, fiind de obicei la mare căutare în companiile de computere, iar limbajele de programare cele mai căutate sunt C, C++ și Java.

    Urmează cursurile  SDA de programare pentru a învăța cele mai popula limbaje de programare și poți obține unul dintre cele mai bine plătite joburi din țară.

    Bancher de Investiții

    Salariu: între 83.006 lei și 149.752 lei pe an

    În funcție de gradul de senioritate și de divizia în care activează, Bancherii de Investiții au responsabilități diferite. În calitate de junior, vei începe ca analist sau asociat și de acolo poți avansa treptat până la jobul de vicepreședinte, director sau CEO.

    În ceea ce privește task-urile de zi cu zi, acestea variază de la multă cercetare de piață, crearea și analizarea rapoartelor și chiar a previziunilor financiare (modelare financiară).

    Pentru a deveni un Bancher de Investiții trebuie să te pricepi destul de bine la matematică, să înțelegi cifrele și să ai o diplomă de licență. Cu toate acestea, dacă vrei să îți asiguri o poziție de senioritate în acest domeniu, va trebui să obții și o diplomă de MBA (Master of Business Administration).

    Medic primar

    Salariu: 165.000 lei pe an

    Mulți spun că meseria de medic este mai mult o chemare decât o carieră. Pregătirea este un proces lung și solicitant, care necesită chiar și până la 12-13 ani de pregătire specializată, iar învățarea de fapt nu se termină niciodată.

    Dacă la începutul carierei, salariul nu este tocmai cel mai atractiv, pe măsură ce avansezi, toate aceste eforturi încep să fie răsplătite. Salariul depinde, desigur, și de specializare, cele mai bine plătite fiind cele de chirurg, anestezist și dermatolog.

    Pentru a deveni medic primar, trebuie să urmezi cursurile Facultății de Medicină, să promovezi examenele de rezidențiat și de specializare.

    Full-Stack Developer

    Salariu: de la 88.000 lei la 193.116 lei pe an

    Jobul de Full-stack Developer este unul dintre cele mai dinamice roluri din lumea programării, și înseamnă de fapt cunoașterea și utilizarea mai multor tehnologii și baze de date pentru dezvoltarea front-end (client software), dar și back-end (server software).

    Jobul este foarte căutat de angajatori, deoarece presupune cunoașterea 5-6 limbaje de programare (spre deosebire de 4, numărul cerut de obicei pentru un programator specializat), motiv pentru care se situează și în topul celor mai bine plătite din industrie.

    Un Full-stack Developer coordonează un proiect de la început până la final, și deși poate fi solicitant, acesta se află printre cele mai populare din domeniu. În plus, 65% dintre participanții la un sondaj efectuat în 2018 de către Student Developer Report au declarat că sunt autodidacți sau absolvenți de cursuri cerute de industrie.

    Unul dintre limbajele necesare pentru a deveni Full Stack Developer este Python. Dacă te interesează acest limbaj, SDA oferă un curs Python de la 0 care te va trece atât prin noțiunile elementare, cât și elemente avansate.

    Senior Data Scientist

    Salariu: de la 88.000 lei la 184.800 lei pe an

    Un Data Scientist este un expert al analizării și interpretării datelor colectate din mai multe domenii. Obiectivul lor principal este să organizeze și să analizeze aceste informații, folosindu-se de skill-urile din domeniul statisticii, programării și matematicii, pentru a găsi soluțiile potrivite.

    Jobul este unul foarte bine plătit, fiind și foarte căutat. În prezent, tot mai multe afaceri și organizații reușesc să își crească profitul datorită echipelor de Data Scientists care interpretează cu succes cifrele.

    Dacă ești interesat de o carieră de Data Scientist, îți pot fi de folos o diplomă de licență în domeniul Statisticii sau Matematicii, precum și un curs de programare care te va ajuta să obții și mai multă experiență în domenii cât mai variate.

    Avocat Corporatist

    Salariu: de la 109.445 lei la 198.198 lei pe an

    Dacă ești un aspirant al profesiei de avocat, poți lua în calcul specializarea de Avocat Corporatist. Nu este doar o profesie interesant, ci și una foarte bine remunerată.

    Avocații Corporatiști sunt în general Business Advisers, însă pe parte juridică, din moment ce rolul lor este să consilieze firmele cu privire la drepturile și responsabilitățile lor legale. În general te vei ocupa de probleme de răspundere legală, contracte și nu numai.

    Pentru a obține acest job vei avea nevoie de o diplomă de la Facultatea de Drept, iar pasul următor ar fi să obții un internship sau o practică într-una dintre corporațiile pentru care visezi să lucrezi.

    Manager Sisteme IT

    Salariu: de la 92.400 lei la 198.000 lei pe an

    Managerii de Sisteme IT sunt o parte esențială al oricărui model de business, aceștia fiind niște profesioniști foarte căutați. Rolul unui manager IT este să asigure securitatea rețelelor companiei, să fie responsabil de upgrade-urile regulate pe partea de software și hardware și să rezolve orice probleme tehnice ar putea apărea.

    Dacă ești pasionat de tehnologie și IT, jobul de Manager de Sisteme IT poate fi alegerea potrivită pentru tine, mai ales dacă ai abilități excelente de rezolvare a problemelor, dar și skill-uri interpersonale bune.

    Există foarte multe metode de a începe o carieră în acest domeniu, însă cea mai rapidă și eficientă o reprezintă oferta de cursuri de programare de la SDA.

    Inginer Petrol și Gaze

    Salariu: de la 44.880 lei la 256.080 lei pe an

    Așa cum a fost prezis încă de acum câțiva ani, industria petrolului și a gazelor naturale (Big Oil Industry) este într-o continuă dezvoltare, iar Inginerii de Petrol și Gaze au un rol foarte important.

    Principala lor preocupare este dezvoltarea tehnologiilor pentru extragerea petrolului și a gazelor din zăcăminte naturale, astfel că jobul implică foarte multe călătorii și muncă de cercetare pe teren.

    Ca în cazul tuturor inginerilor, matematica și științele exacte joacă un rol foarte important, iar calea cea mai sigură de a păși într-o astfel de carieră este urmând cursurile Facultății de Ingineria Petrolului și Gazelor.

    Director General / CEO

    Salariu: de la 403.374 lei la 554.000 lei pe an

    Există un motiv foarte bine întemeiat pentru care joburile de CEO sunt printre cele mai bine plătite. Rolul acestora este unul foarte important și necesită un set de skill-uri foarte divers.

    De la abilități de leadership la abilități foarte bune de comunicare și de a lua decizii bune într-un timp relativ scurt, jobul necesită foarte multă muncă și dedicare.

    Dacă ești setat să obții acest job de top, atunci trebuie în primul și-n primul rând să fii pregătit să dedici foarte multe ore carierei. Deși background-ul educațional diferă de la companie la companie, una dintre cele mai întâlnite diplome în rândul celor care dețin funcția de CEO este cea de Master of Business Administration (MBA).

    Controlor de trafic aerian

    Salariu: 628.425 lei pe an

    Dacă ești pasionat de domeniul aviației, însă ți-ai dori să rămâi cu picioarele pe pământ, poți lua în considerare o carieră de Controlor de trafic aerian.

    Deși este o meserie foarte stresantă, este una dintre cele mai bine plătite joburi la nivel global, datorită responsabilităților care vin la pachet cu acesta. Controlorii de trafic aerian sunt responsabili de siguranța aeronavelor atât la sol, cât și în aer, și de transmiterea de informații esențiale către piloți.

    Dacă îți dorești să lucrezi în acest domeniu, trebuie să urmezi cursurile Școlii Superioare de Aviație Civilă, dar și să bifezi o serie de criterii esențiale jobului, precum orientare şi vedere în spaţiu foarte bună, memorie bună, abilitatea de a lua rapid decizii corecte, de a lucra corespunzător în situații de stres și de a adapta la diverse situații critice.

    Tu ești gata să faci primii pași în programare alături de SDA?

    Acum că ai aflat care sunt cele mai bine plătite joburi din România, dar și că multe dintre acestea fac parte din domeniul IT, nu mai rămâne decât să te înscrii la cursurile acreditate SDA care nu necesită experiență anterioară și care te vor pregăti cu toate skill-urile necesare pentru obținerea unui job în IT!

    Pregătirea oferită de SDA îți asigură toate capacitățile necesare pentru a obține un job în domeniul IT. Optează pentru pachetul nostru de Garanție de Angajare și îți garantăm că investiția ta în educație va aduce rezultate pe termen lung.

    Cursurile Codecool continuă sub tututela SDAcademy!

    Cele două școli și-au unit forțele! Împreună, oferim:

    • Cursuri full-stack: Java, JavaScript, Python
    • Specializări: Software Testing, UX/UI Design, Data Science

    Înscrie-te acum în programul SDAcademy x Codecool și primește coaching personalizat pentru cariera ta în IT!

    continuă către SDAcademy