NOU! Curs inteligență artificială! OFERTA DE LANSARE -50% reducere 👈sau sună la 0374 349 900

3 etape pentru îmbunătățirea învățării limbajelor de programare

Dacă nu știți de unde să începeți, merită să citiți aceste recomandării și să vă creați propriul mod de învățare. Nimeni nu a spus că va fi ușor, dar satisfacția pe care o oferă această experiență va compensa cu siguranță toate orele petrecute în timpul procesului de învățare.

De asemenea, nimeni nu neagă faptul că în lumea contemporană nivelele de cunoștințe și abilități cerute de la programatori sunt foarte exigente și suntem obligați în permanență să ne îmbunătățim calificările, deoarece practic în fiecare zi se schimbă ceva în industria IT. Noi limbaje de programare, noi actualizări și programe se dezvoltă continuu, iar undeva în spatele minții umane inteligența artificială ne urmărește inexorabil. Extinderea cunoștințelor și îmbunătățirea constantă ne face să ne dezvoltăm foarte repede – atât ca programatori, cât și ca oameni. În plus, dobândirea de cunoștințe provoacă la acțiune, nu ne plictisește și ne împinge la creativitate – adică nu ne comportăm ca un robot care face în mod constant aceleași lucruri. Faptul că avem posibilitatea de dezvoltare continuă ne dă nu numai mai multe oportunități pentru un post de muncă mai bun sau câștiguri suplimentare, dar crește și pasiunea noastră, ceea ce nu ne permite să rămânem în urmă. Industria IT necesită învățarea continuă a noilor idei și este un proces plăcut și interesant. Dacă nu sunteți la curent, explorați modalitățile noastre de a face învățarea distractivă și provocatoare.

 

Etapa 1

Totul începe la bază

Puteți alege mai multe căi pentru a învăța un nou limbaj de programare. Puteți alege calea mai lungă și mai dificilă, ceea ce înseamnă că veți învăța totul singur. Pentru aceasta, nu aveți nevoie doar de determinare, ci și de cunoștințe de bază în domeniul industriei IT. Alegând propria metodă de învățare vă puteți baza aprofundarea unui anumit limbaj de programare folosind resurse online nelimitate, site-uri găsite prin Google, bloguri, îndrumătoare de pe Youtube sau platforme din industria IT cu secțiuni de Întrebări și Răspunsuri. Cu toate aceste multe posibilități, ar trebui să știți ce să căutați și cum să căutați, iar aceasta este o chestiune complet diferită. Prin urmare, atunci când sunteți complet nou în IT, merită să vă începeți călătoria cu un curs de încredere în care profesorii experimentați vă vor introduce într-o lume necunoscută.

Cunoașterea elementelor de bază este esențială, fiind fundamentală pentru toate cunoștințele dumneavoastră, precum și dezvoltarea ulterioară. Merită să citiți cărți și articole despre un limbaj de programare specific, precum și să înțelegeți codurile create în limbajul respectiv. În această etapă este foarte important să fiți sistematic și să vă motivați la acțiune. Pot exista momente în care nu veți mai ști nimic și absolut nimic nu va fi clar, dar merită să parcurgeți această etapă pentru a ajunge la situația în care totul se va clarifica și veți fi iluminat. Acest „ah-ha” trebuie să vină la un moment dat și vă va oferi multă satisfacție, așa că merită să îl așteptați.

Fiecare dintre noi știe că este ușor să renunțăm atunci când totul din jurul nostru pare dificil și de neînțeles. Dar nu merită să se renunțe la calea către dezvoltare și un viitor mai bun. Petreceți doar 30 de minute sau o oră privind codul scris în limbajul de programare de care sunteți interesat sau citind despre acesta și veți observa că rezultatele vor fi vizibile într-un timp foarte scurt.

 

Etapa 2

Cine nu încearcă nu greșește

Odată ce ați învățat elementele de bază ale unui limbaj de programare, este bine să vă jucați puțin cu acesta. Așadar, ar merita să aruncați o privire pe site-uri precum:

  • HackerRank,
  • LeetCode,
  • Project Euler,

unde puteți obține cunoștințe suplimentare și veți putea rezolva exerciții de codare provocatoare, care vă vor îmbunătăți capacitatea de utilizare a limbajului de programare.

Aici trebuie să menționăm și StackOverflow, unde puteți contacta utilizatori experimentați într-un anumit limbaj de programare și le puteți cere sfaturi sau ajutor în rezolvarea problemelor dumneavoastră. Această comunitate este formată din oameni fantastici care sunt dispuși și dedicați să ajute alți utilizatori neexperimentați.

Dar asta nu este tot! Ați auzit vreodată de Codewars? Dacă nu, merită să încercați. Este un site în care pasionații de programare din întreaga lume rezolvă probleme de codare. Găsind soluția unei probleme, puteți avansa în clasament, ceea ce într-un fel oferă o satisfacție similară uni joc pe calculator, dar în același timp învățați multe concepții noi.

Când ați ajuns în impas și observați că dezvoltarea dumneavoastră stagnează, încercați să găsiți inspirație și noi provocări pe Github. Această platformă vă oferă într-adevăr o mulțime de posibilități atunci când învățați un nou limbaj de programare, iar când vă simțiți mai experimentat puteți deveni, de asemenea, o parte din ceva mai mare, care vă va da șanse complet noi.

 

Etapa 3

Arătați lumii ceea ce ați învățat

După ce ați dobândit cunoștințele de bază, continuați cu practica – creierul dumneavoastră va începe să se obișnuiască cu ceea ce doriți să faceți, iar degetele vă vor ajuta să vă scrieți codurile mai rapid și mai eficient. Aceasta este clipa în care simțiți o satisfacție enormă, dar și momentul în care mai aveți multe de învățat! Nu uitați că anumite limbaje de programare pot fi învățate ani buni fără să știți totul despre ele, deoarece acestea se schimbă tot timpul.

Cu toate acestea, din moment ce ați acumulat deja cunoștințe necesare, folosiți-le participând la numeroase proiecte pe Github, primiți opinii și evaluări de la alți utilizatori și învățați să descoperiți ceva nou și interesant în fiecare zi. Nu vă mai întrebați constant de ce și cum s-a făcut ceva, ci analizați și studiați codurile altor utilizatori și îmbunătăți în mod continuu propriile idei, deoarece orice cod nou poate fi mai bun decât versiunea sa originală.

În plus, când credeți că cunoașteți un anumit limbaj de programare suficient de bine pentru a îl utiliza, creați ceva folosindu-l: un blog, o aplicație sau orice altceva ce vă vine în minte. În acest fel, nu numai că vă veți putea testa într-o sarcină specifică, dar veți avea posibilitatea de a vă lăuda cu realizările dumneavoastră, creând propriul portofoliu atât de esențial în căutarea unui nou loc de muncă mai bun.

Învățarea și reamintirea calificațiilor în domeniul noilor limbaje de programare sunt elemente cheie în industria IT. Trebuie să urmați tendințele și cerințele pieței în continuă schimbare pentru a vă putea dezvolta. Drept urmare, nu veți putea să vă plângeți de plictiseală la locul de muncă, iar cunoștințele și experiența dumneavoastră vă vor aduce tot mai multe beneficii.

Merită să luați în considerare și modul în care doriți să învățați. Desigur, este evident că nu există nicio posibilitate de a vă atinge obiectivele fără implicare, exerciții și încercări sau reamintirea calificațiilor, dar poate merită să faceți primii pași într-un mediu favorabil, adică participând la cursurile special pregătite. Luați în considerare aceste opțiuni. Totuși cel mai important este să vă dați seama că nu există nicio stagnare în industria IT! Aceasta se schimbă fascinant și în continuu, oferind o mare motivație pentru acțiune. Așadar, învățați noi limbaje de programare și concentrați-vă asupra viitorului!

 

Cursurile Codecool continuă sub tututela SDAcademy!

Cele două școli și-au unit forțele! Împreună, oferim:

  • Cursuri full-stack: Java, JavaScript, Python
  • Specializări: Software Testing, UX/UI Design, Data Science

Înscrie-te acum în programul SDAcademy x Codecool și primește coaching personalizat pentru cariera ta în IT!

continuă către SDAcademy