NOU! Curs inteligență artificială! OFERTA DE LANSARE -50% reducere 👈sau sună la 0374 349 900

Cine poate și ar trebui să devină un dezvoltator frontend în 2024?

Manuale de programare front-end

Pentru noi, cel mai frumos lucru din lumea dezvoltatorilor de web este că nici o lucrare universitară nu contează aici, ci doar cunoștințe și abilități reale, practice, actualizate. Puteți obține totul prin cursuri de programare online sau practică. De fapt, oricine poate deveni un dezvoltator frontend!
Merită să vă gândiţi la această, deoarece există încă un deficit de aproape 500.000 de specialiști IT pe piața europeană. Şi mai mult, câștigurile lor potențiale ating cu ușurință valorile din cinci cifre. După cinci ani de muncă, 80% dintre ei câștigă mai mult de 2.500 EUR pe lună, iar unii realizează venituri de până la 10.000 EUR.

Cine știe … poate acest articol este despre tine și vei deveni și tu un programator?

Ce caracteristici ar trebui să aibă un programator?

Răbdare
Programarea cu siguranță nu este o profesie pentru un om nervos. Lucrul la o nouă aplicație sau site web este adesea o muncă lungă, plictisitoare. Mai mult, necesită multă răbdare. Mai ales dacă … ceva nu funcționează. Adesea, atunci când căutați o eroare de cod sau o soluție specifică, metoda raței de cauciuc ajută, dar totuși, merită să vă înarmați cu pace și un cap rece.

Disponibilitatea de a învăța într-un mod constant
Lumea Itse dezvoltă într-un ritm uimitor. Cunoașterea care a fost de neprețuit pe piața muncii în urmă cu un deceniu, astăzi se poate dovedi a fi doar o curiozitate utilă sau doar o sămânță a limbajelor și instrumentelor de programare utilizate în prezent. Un specialist IT trebuie să-și lărgească în mod constant orizonturile. Nici nu poate fi închis doar intr-o singură specialitate.

Atenţie la detalii
Diavolul sta in detalii. Această zicală este valabilă și pentru programatori. Optimizarea și simplificarea maximă a codului ca dezvoltator back-end sau atenția la design și fiecare detaliu cât mai mic ca un designer de front-end sau UX sunt caracteristicile cheie ale dezvoltatorilor web.

Disciplina și buna organizare a muncii
Mulți specialiști IT lucrează de la distanță. Majoritatea misiunilor lor împreună cu efectele specifice sunt înregistrate în sarcini în Asana, Trello sau ClickUp. Nu au un șef obraznic care să nu acorde prioritate astăzi la ședința de dimineață. Fără o bună organizare a muncii la biroul de acasă, este adesea dificil să ieșiți din papuci și halat de dimineață. Prin urmare, disciplina este necesară pentru a motiva finalizarea următoarelor etape și etape în proiect.

Comunicativitate
Multe produse, aplicații sau site-uri web vor fi implementate de către dezvoltatorul front-end cu întreaga echipă de back-end, UX și designeri grafici. Fără flow potrivit cu colegii, va fi dificil să „livrăm” totul la timp.

Creativitate
Fiecare programator ar trebui să aibă multă creativitate, imaginație și idei noi, interesante. Această foarte des este solicitat de angajator, astfel încât programatorul său să inițieze și să implementeze propriile sale soluții.

Responsibilitate
Fiecare linie de cod este creată de un dezvoltator specific front-end sau back-end. Dacă ceva nu funcționează și trebuie corectat, dezvoltatorul trebuie să își asume responsabilitatea. Dacă administrează o echipă mai mare, el trebuie să fie responsabil pentru fiecare dintre oamenii săi.

Independenţă
De multe ori, nimeni nu va arăta cu un deget ce este de făcut. Trebuie să aveți acest sentiment și abilitatea de a stabili obiective și sarcini pentru a implementa cu succes proiectele stabilite pentru un specialist IT.

Abilitatea de a lucra în echipă
Nu orice problemă poate fi rezolvată cu o armată de un singur om. În multe situații, fiecare dezvoltator front-end va avea nevoie de sprijinul altor specialiști.

Cine poate deveni un dezvoltator front-end?

Dacă știm deja ce caracteristici ar trebui să aibă un dezvoltator front-end, atunci să ne gândim cine are cele mai bune predispoziții pentru a deveni programator?

Absolvent de filologie engleză
O mare parte a limbajelor terminologice și software IT se bazează pe engleză. Există un motiv pentru a spune că merită să combinați învăţarea de programarea înv cu învățarea de limbă. Poliglotului îi va fi mai ușor să-și amintească semnificația și comportamentul fragmentelor de cod specifice.

Arhitect, grafician și designer 3D
Simțul spațial, combinația creativității cu tehnologia și analiza, cunoașterea programelor grafice, lucrul la proiecte – toate acestea pot ajuta în mod semnificativ arhitecții și proiectanții să treacă din lumea lor actuală în IT.

Inginer
Cu mintea tehnică, indiferent de industria care i-a fost aproape până acum, va fi mult mai ușor de învățat programarea. Înțelegeți mai bine algoritmii și tehnologiile care însoțesc dezvoltarea de aplicații și site-uri web.

Casier
Trebuie admis că casierii sunt foarte des caracterizați prin meticulozitate, abilități matematice, dobândite în timpul decontării sau inventarierii în numerar și sistematicitate. Acestea sunt caracteristici foarte utile pentru un dezvoltator front-end care ar trebui utilizat. Mai ales că va fi nevoie din ce în ce mai puțini casieri dar specialiști în IT? Va fi nevoie de mai Mulţi.

Contabil
Este cu siguranță un grup profesional foarte răbdator, meticulos și disciplinat. Ei sunt capabili să studieze scrupulos și cu exactitate tot codul pe care îl creează, rând cu rând, la fel cum filtrează în mod fiabil cărțile financiare. Automatizarea poate face dificilă contabililor să găsească un loc de muncă mai bun în profesia lor și chiar să-i lipsească de locurile de muncă actuale. Trecerea la un specialist IT le poate oferi un post de muncă sigur şi stabil.

Locuitor al unui orășel sau unui sat
În regiunile cele mai afectate de șomaj, în orașele și satele mici, merită luată în considerare munca la distanță pentru o companie IT mare. Acest lucru este posibil datorită cunoștințelor și abilităților din domeniul programării. De exemplu: în 2016, compania americană Crossover căuta 1.000 de dezvoltatori web pe piața poloneză, oferindu-le până la 5.000 EUR pe lună, în funcție de experiența lor. Nu trebuie să vă mutați din orașul natal pentru a lucra. Comandați-vă un loc de muncă cu livrare la domiciliu prin Internet.

Învăţător
Zeci de mii de profesori și-au pierdut locurile de muncă în educație din cauza reformelor recente în educație. Creativitatea lor, responsabilitatea pentru sarcinile care le-au fost încredințate, capacitatea de a lucra în echipă sau răbdarea, precum și o motivație puternică pentru dezvoltare, pot ajuta în mod semnificativ la transformarea lor în lumea IT. Ca să nu mai vorbim de profesorii de informatică care au stăpânit cu ușurință sau cunosc deja elementele de bază ale programării.

O persoană peste 50 de ani
Este cel mai greu pentru ei să găsească o ocupație profitabilă sau uneori orice ocupație. Între timp, persoanele peste 50 sau chiar 60 de ani sunt angajați foarte conștiincioși, cinstiți și exacți. Cum pot obține un loc de muncă la această vârstă? Dacă sunteți doar familiarizat cu computerul sau aveți în jurul vostru copii și nepoți care vă vor introduce în realitatea digitală, merită să alegeți o nouă cale de dezvoltare și să învățați programarea online din propria canapea.

Un părinte în concediu pentru îngrijirea copilului
Dacă aveți în perspectivă câteva luni sau chiar ani acasă cu iubitul copil mic, poate merită să folosiți pui de somn pentru a afla ceva nou? Din păcate, nu toți angajatorii vor aștepta cu calm revenirea la muncă după concediul de maternitate sau paternitate. Deci, merită să vă ocupaţi de securitatea dvs. și să petreceţi bine acest timp, dobândind abilitățile necesare pentru a deveni dezvoltator front-end. În timp ce copiii noștri vor merge la creşă sau grădiniță, veți avea deja un portofoliu dezvoltat de programator.

Merită să deveniţi un programator?

Forumul Economic Mondial estimează că 75 de milioane de contabili, secretari, poștași și muncitori industriali își vor pierde locurile de muncă în întreaga lume prin automatizare până la sfârșitul anului 2022. În schimb, vor fi create 133 de milioane de locuri de muncă pentru specialiștii din domeniul programării și analizei datelor.
În acest caz, merită să schimbaţi profesia la un programator? Cu siguranta da. Acesta este cel mai bun moment pentru astfel de schimbări profesionale. De unde să începeţi aventura cu programarea? Participați la unul dintre cursurile IT online organizate de Software Development Academy și alegeți opțiunea cu o garanție de locuri de muncă în IT. Datorită acestui fapt, cariera dvs. de specialist IT va începe imediat după cursul SDA. Este timpul să faceți o mișcare!

Cursurile Codecool continuă sub tututela SDAcademy!

Cele două școli și-au unit forțele! Împreună, oferim:

  • Cursuri full-stack: Java, JavaScript, Python
  • Specializări: Software Testing, UX/UI Design, Data Science

Înscrie-te acum în programul SDAcademy x Codecool și primește coaching personalizat pentru cariera ta în IT!

continuă către SDAcademy