NOU! Curs inteligență artificială! 45% REDUCERE 👈sau sună la 0374 349 900

Învață Python mai întâi – și vei deveni developer într-un an

invata python

Este întotdeauna o idee bună să începi călătoria în programare cu Python. De ce? Pentru că este ușor de învățat chiar și pentru începători și este foarte distractiv!

Între timp, vei înțelege dacă programarea îți place cu adevărat sau nu. De asemenea, este întotdeauna mai ușor să înțelegi și să înveți mai bine limbaje mai complexe după ce ai învățat mai întâi Python.

Așa că hai să facem o plimbare și să explorăm împreună acest uimitor limbaj de programare și să vedem cum ai putea face primii pași spre o nouă carieră în tehnologie.

Python este distractiv, ușor de învățat și excelent pentru a începe călătoria în programare. Am ales acest limbaj pentru a-l preda studenților noștri cu prioritate pentru că știm că este ușor de înțeles și de scris, chiar și pentru începători. Acum lasă-ne să te conducem pentru a explora în detaliu acest limbaj și să descoperim împreună cum fac studenții Software Development Academy primii pași spre noua lor carieră.

Ce este Python?

Python a avut un drum lung și neașteptat către faimă. Guido van Rossum, programator olandez, a creat limbajul în anii ’80, în timpul liber, pe vremea sărbătorilor de Crăciun. Scopul său a fost de a crea un descendent al limbajului de programare de uz general numit ABC. Guido și-a numit micul proiect după Circul Zburător Monthy Python și astfel s-a născut Python.

Nu și-ar fi putut imagina niciodată ce va deveni creația sa peste 30 de ani. Este unul dintre cele mai ușor de utilizat, de scris și de citit și a fost cel mai bun limbaj de programare al TIOBE timp de 4 ani la rând. În ultimii ani, C a preluat conducerea, dar Python are un loc solid în topul 3 dintotdeauna.

De ce este Python atât de popular?

Acest limbaj este preferat atât de întreprinderile mici și mijlocii, cât și de marile corporații, deoarece este foarte ușor de scris și de citit. Este, de asemenea, renumit ca fiind favoritul actual al lumii pentru programarea AI și data science – pe măsură ce companiile încearcă să câștige beneficii, acestea doresc să creeze soluții de nivel următor și produse mai personalizate folosind date și AI. Iar Python este limbajul perfect în acest scop. 

De exemplu, algoritmul Google Street View care procesează numerele de casă este scris în Python, la fel ca și funcția Spotify care-ți va recomanda următoarea melodie preferată. Python este susținut de giganți precum Facebook, Amazon Web Services și, mai ales, Google, așa că este de așteptat să crească și să evolueze și mai mult în următorii ani.

De asemenea, este complet open-source, astfel încât membrii comunității pot contribui în mod liber la ecosistemul Python. Codul pre-scris, documentația și suportul din partea comunității foarte active sunt disponibile cu ușurință, iar limbajul poate fi utilizat în moduri aparent infinite.

Este limbajul cel mai frecvent utilizat și în proiectele științifice, deoarece permite programarea fără sintaxe rigide. Python este perfect atunci când este necesar să se scrie un cod ușor de înțeles de o mulțime de oameni, deci, pe scurt, este adesea limbajul comun pe care îl pot vorbi programatori cu specializări diferite. Iar atunci când există nevoia de a învăța rapid un limbaj de programare pentru a simplifica procesele, de obicei, Python este limbajul pe care majoritatea oamenilor pot și sunt fericiți să-l învețe într-un timp scurt.

Ce poți face cu Python?

În general, Python este folosit pentru dezvoltarea de website-uri și software, automatizare și analiză și vizualizare de date. Pentru că este considerat un limbaj ușor de învățat, Python a fost adoptat inclusiv de profesioniști din afara sferei IT-ului pentru a-și ușura munca. Spre exemplu, mulți contabili au ajuns să învețe Python pentru a-și automatiza task-urile repetitive. Există și cazuri de jurnaliști și cercetători care au învățat să scrie diverse script-uri în Python pentru a-și eficientiza munca de cercetare. 

Referindu-se strict la sfera IT-ului, limbajul de programare Python este folosit în următoarele nișe:

  • Automatizare. Tot ce ține de partea rețelistică și administrarea rețelor de device-uri se bazează pe limbajul Python.
  • Quality Assurance (sau QA). Am scris un întreg articol despre QA, dar pe scurt, orice produs trece printr-un proces comprehensiv de control al calității înainte să iasă pe piață. Limbajul de programare Python este folosit intens pentru testarea modulelor software pre-lansare. 
  • AI & Machine Learning. Simplitatea și stabilitatea limbajului de programare Python se pretează perfect la proiectele de AI și Machine Learning. Mai mult decât atât,  inginerii specializați în aceste domenii beneficiază de librării, șabloane și pachete vaste, făcând Python un limbaj ideal pentru tot ce ține de AI și Machine Learning. 
  • Vizualizare de date. Fiind un limbaj de programare open-source, Python vine la pachet cu o varietate uriașă de librării grafice și mini-funcționalități pe care nu le găsești în altă parte. Din nou, nu trebuie să fii programator ca să le folosești – dacă intenționezi să conferi prezentării tale de date un dram de interactivitate și fler vizual, Python este fix ceea ce cauți. 
  • Web development. Nu exagerăm dacă spunem că există mai multe framework-uri Python pentru web development decât sunt site-uri pe internet. Python oferă module care facilitatează dezvoltarea tuturor funcționalităților pe care le asociezi cu un website din 2024. Django, Pyramid și Flask sunt de departe cele mai populare module prin care programatorii Python dezvoltă interfațele site-urilor, atât front-end cât și back-end. 
  • Design. Ai auzit de Gimp, celebra aplicație de graphic design gratuită? Gimp are Python la bază.

Învață Python – elementele esențiale ale acestui limbaj

Având în vedere cât de mult este utilizat Python, poți fi 100% sigur că stăpânirea acestuia îți va oferi avantaje importante pe piața muncii. Deoarece este atât de ușor de utilizat pentru începători și nu are sintaxe rigide, Python este limbajul perfect pentru a-ți începe cariera de programator.

Tocmai de aceea, cursul nostru de Python este axat atât pe elementele de bază ale limbajului, cât și cele avansate. Primul modul va avea ca temă stabilirea bazelor pentru cariera ta de programator. Dacă ne gândim la obținerea noului tău loc de muncă în domeniul tehnologiei ca la o imagine de ansamblu, atunci acesta este momentul în care trebuie să montezi cadrul puzzle-ului.

Încă din prima zi, vei dezvolta instrumente de desktop în Python și chiar jocuri cu sisteme proprii de gândire AI, care pot face cu schimbul cu jucătorii. Între timp, vei învăța:

  • să planifici și să realizezi un proiect în mod profesionist,
  • să descompui problemele,
  • să scrii cod curat conform celor mai bune practici și
  • să lucrezi cu sistemul de control al versiunilor GIT.

Pentru a ne asigura că toate se leagă, te vom face proprietarul procesului de învățare. Vei avea săptămâni de auto-instruire în care te vei concentra pe propriile proiecte și vei avea timp să aprofundezi cunoștințele acumulate. Apoi, în săptămâni alternative, vei prelua proiecte mai complexe împreună cu o echipă mai mare și vei avea, de asemenea, șansa de a face demonstrații și de a-ți prezenta munca și codul.

Îți vei dezvolta și competențele sociale – fără să te străduiești prea mult. Vei învăța cum să înveți în mod eficient, îți vei dezvolta abilitățile de comunicare în timp ce colaborezi cu alții și îți vei îmbunătăți abilitățile de planificare pe măsură ce înveți cum să concepi proiecte în mod profesionist. 

Vei învăța să cauți informații mai eficient în timp ce lucrezi la proiecte și vei deveni creativ pentru a găsi cele mai bune soluții proprii la diverse probleme. Vei oferi și vei primi feedback valoros din partea mentorilor și a colegilor tăi pe tot parcursul, astfel încât vei ști întotdeauna unde te situezi pe traseu.

Începe-ți cariera în programare acum alături de Software Development Academy!

Dacă te-ai gândit să înveți Python sau vrei să începi o carieră în domeniul IT de la zero, descoperă cursul nostru dedicat Python. Te putem conduce spre o nouă carieră de programator într-un an, dacă vei face față acestei provocări fezabile alături de noi.

Vei învăța cele mai recente și populare tehnologii și vei dezvolta competențe sociale valoroase. Mentorii noștri profesioniști te vor susține și te vor îndruma pe tot parcursul.

Dacă optezi și pentru garanția noastră de angajare, poți fi sigur că la sfârșitul cursului te va aștepta un loc de muncă frumos în domeniul tehnologiei. Și poți plăti cursul după aceea, în rate lunare convenabile, când vei câștiga deja un salariu bun la noul loc de muncă în domeniul tehnologiei.

Sună grozav, dar mai ai întrebări? Suntem nerăbdători să te cunoaștem, așa că ia legătura cu noi! Vrem să-ți răspundem la toate întrebările și să te ajutăm să începi o nouă carieră în domeniul tehnologiei, care îți va asigura un viitor sigur.

Descarcă tematica de curs Python

descarcă tematica

Cursurile Codecool continuă sub tututela SDAcademy!

Cele două școli și-au unit forțele! Împreună, oferim:

  • Cursuri full-stack: Java, JavaScript, Python
  • Specializări: Software Testing, UX/UI Design, Data Science

Înscrie-te acum în programul SDAcademy x Codecool și primește coaching personalizat pentru cariera ta în IT!

continuă către SDAcademy