NOU! Curs inteligență artificială! 45% REDUCERE 👈sau sună la 0374 349 900

Joburi remote: cele mai bine plătite joburi pe care poți să le faci de acasă în 2024

job remote

Criza economică la nivel global a determinat un val de concediere și disponibilizări, stârnind numeroase întrebări în rândul angajaților. Într-un context social atât de incert, siguranța este importantă, în special cea profesională.

Cu toate acestea, unul dintre cele mai sigure domenii continuă să fie IT-ul, chiar și în vreme de recesiune. În prezent, România este pe primul loc în UE la deficitul de angajați din domeniul IT, cu un număr de peste 15.400 de programatori care lipsesc de pe piață. În plus, joburile din acest domeniu nu sunt doar printre cele mai bine plătite, ci au și avantajul că se pot face de oriunde.

Dintre industriile care oferă cele mai mare salarii se numără domeniul IT, acesta fiind și printre cele care se pretează cursurilor online, din care poți învăța în ritmul tău în funcție de domeniile de interes. Tot mai multe companii din domeniu sunt interesate de cunoștințele aplicanților și nu de diplomele de facultate ale acestora.

Mai mult, ultimele studii arată că cererea de angajați în domeniul IT va crește cu 21% în următorii 10 ani, spre deosebire de 5%, pronostic dat pentru alte industrii. Din acest motiv, IT-ul este considerat unul dintre cele mai sigure domenii din piața muncii. 

Pe lângă joburile din IT, și cele din traduceri, marketing și contabilitate mai au avantajul de a fi bine plătite și de a se potrivi perfect conceptului de work from home.

Iar dacă perioada actuală sau cea imediat următoare ai de gând să faci o reconversie profesională, este important să te documentezi din timp. Fie că ești forțat de împrejurări sau îți doreai de mai mult timp o altă oportunitate, e bine să faci această schimbare în mod responsabil și, pe cât posibil, într-un moment oportun.

Iată în continuare care sunt joburile la mare căutare spre care te poți orienta și care sunt industriile care angajează în mod constant. Toate sunt opțiuni de joburi remote sau hibrid ce pot fi făcute inclusiv de acasă și vin la pachet și cu niște salarii atractive.

1. Programator / Full stack developer

Cunoscut ca fiind unul dintre cele mai dinamice roluri din lumea programării, conceptul de full stack developer înseamnă de fapt cunoașterea și utilizarea mai multor tehnologii și baze de date atât pentru dezvoltarea front-end (client software), cât și pentru dezvoltarea back-end (server software).

Este un rol foarte căutat de angajatori, deoarece presupune cunoașterea 5-6 limbaje de programare (spre deosebire de 4, numărul cerut de obicei pentru un programator specializat). În calitate de full stack developer, coordonezi un proiect de la început până la final, luând parte la dezvoltarea produsului încă de când acesta se află în stadiul de idee, și până la implementare.

Pe lângă aspectele solicitante ale jobului de full stack developer, acesta se află printre cele mai populare din domeniu, iar 65% dintre participanții la un sondaj efectuat în 2018 de către Student Developer Report au declarat că sunt autodidacți sau absolvenți de cursuri cerute de industrie.

SDA îți oferă o serie de cursuri orientate spre cele mai populare limbaje de programare pentru a te pregăti pentru viitoarea carieră de programator/full stack developer. La SDA, vei învăța atât Java, Javascript, Python, cât și fundamentele testării de software. Experiența anterioară nu este necesară – SDA te ia de la 0 și te trece prin tot ce ai nevoie ca să devii un bun profesionist. 

De asemenea, în afară de cursul în sine, SDA oferă următoarele beneficii: 

  • Consiliere în carieră. În timpul cursului vei participa la ateliere practice cu consilierul nostru în carieră, care te va pregăti pentru a începe procesul de căutare a unul loc de muncă. Mai mult decât atât, vei învăţa cum să te descurci bine în timpul unui interviu de recrutare, unde să cauţi informaţii despre evenimentele importante din industrie şi cum să ieşi în evidenţa faţă de ceilalţi candidaţi.
  • Consultații CV individuale. În cadrul cursului te vom ajuta să îţi creezi un CV profesional care va deveni vitrina ta pe piaţa muncii. Consilierii noştri în carieră te vor sprijini şi în crearea profilului de LinkedIn şi de asemenea te vor sfătui cum să obţii primul loc de muncă în industria IT.
  • Simulare interviu tehnic. La finalul cursului ţi-am pregătit o simulare a unui interviu tehnic. Este similar cu ce te vei confrunta, cel mai probabil, în timpul procesului de recrutare pentru noul tău Job în IT. Unul dintre trainerii noştri va juca rolul unui recrutor tehnic pentru a-ţi verifca cunoştinţele în practică şi apoi îţi va oferi feedback despre rezultatele tale.
  • Bibliotecă virtuală. Vei primi acces la biblioteca noastră virtuală SDA plină de cărţi electronice,cărţi audio, cursuri video şi astfel vei putea explora secretele lumii IT. În plus, în timpul cursului o să ai acces la materiale foarte utile care te vor ajuta să aprofundezi limba engleză. Nu în ultimul rând, vei acces la bibliotecă şi după finalizarea cursului.

Fă primul pas spre un viitor mai bun: înscrie-te la cursurile de programare pentru începători SDA!

2. Specialist în comunicare

Specialiștii în comunicare sunt și ei la mare căutare în vremuri marcate de provocări, dar și de oportunități. Aceștia sunt căutați, în principal, pentru dezvoltarea strategiilor de comunicare pe care companiile sau instituții trebuie să le implementeze pentru a se face remarcați în fața publicului țintă. Apoi, și poate cel mai important, specialiștii trebuie să dezvolte strategia respectivă și să o transforme în măsuri aplicabile.

Pentru a deveni specialist în comunicare ai nevoie de o diplomă care să ateste absolvirea unei facultăți în domeniul Comunicare și Relații Publice, dar și să fii la curent cu toate trendurile în domeniu. Salariul în domeniu pornește de obicei de la suma de 1000 euro pe lună și poate ajunge până la 3000 în funcție de clienți și experiență.

3. Analist date

Analiștii de date sunt persoane cheie pentru companiile de astăzi care își bazează activitatea pe o cantitatea enormă de date, care pot face diferența între succes și eșec pe piața afacerilor.

Colectarea datelor și analizarea acestora ajută companiile să înțeleagă mai bine piața în care activează, profilul clientului și alți indicatori importanți.

Pe lângă acestea, jobul de analist de date va fi la mare căutare și în viitorul apropiat, în contextul crizei economice. Tot mai multe companii vor avea nevoie de statistici bazate pe informații pentru a putea recupera pierderile și a își asigura un viitor.

Salariul pornește de la 600 de euro și poate ajunge până la peste 2000 de euro pe lună în funcție de companie și de experiență. Pentru a deveni analist de date trebuie să ai studii de specialitate în statistică, matematică sau științe economice.

4. User Experience designer

Tot în domeniul IT, foarte căutați sunt și designerii UX. Așa cum le spune și numele, un designer UX este responsabil de experiențele uitilizatorului și trebuie să facă site-urile și aplicațiile cât mai accesibile. Designerii UX nu au neapărat nevoie de cunoștințe de programare, dar ele sunt binevenite. De cele mai multe ori, designerii sunt absolvenți în domenii conexe precum psihologie, sociologie și altele care au la bază cercetarea.

Cererea pentru designeri UX este în continuă creștere, iar rapoartele arată că o treime dintre aceștia sunt mulțumiți de salariu și de abilitatea de își desfășura jobul la distanță. În România, salariul unui designer UX poate pleca de la 2000 de euro.

5. Profesori online

Metoda de învățare online rămâne o opțiune importantă, fiind o variantă ușor de accesat pentru cei ce doresc să dezvolte noi abilități, de la programare la gătit.

Există pe piața din România și cea internațională școli ce oferă cursuri online într-o gamă variată de domenii, având nevoie desigur de profesori, sau traineri specializați. Dacă ești echipat cu un set solid de abilități tehnice, sau creative, poți prelua rolul de mentor, ajutând la formarea viitorilor profesioniști.

În afară de școlile care angajează deja profesori pentru predarea cursurilor online, acest job poate fi făcut și în regim de freelance, creându-ți propriul canal de cursuri contra cost pe diferite platforme speciale. Dacă în mediul de stat, salariile nu sunt foarte mari, în mediul privat salariul unui profesor online se situează în jurul sumei de 800 de euro în funcție de numărul de ore și de experiență.

6. Social Media Specialist

În prezent, joburile din social media sunt la mare căutare în companii și nu mai există niciun brand fără cont de Facebook, Instagram sau Twitter. Cunoștințele de social media pot fi foarte ușor obținute cu ajutorul numeroaselor cursuri disponibile online, iar vârsta reprezintă și ea un avantaj în ușurința cu care acumulăm aceste informații, dat fiind că mulți din generația millennials nici nu își amintesc prea bine viața dinainte de Facebook.

Cum tot mai multe afaceri migrează către online, jobul de Social Media Specialist este și el la foarte mare căutare acum, dar si în viitor. Salariul mediu pornește de la 625 de euro și poate ajunge până la 3000 de euro în funcție de companie și de experiență.

7. QA Tester

Jobul de Quality Assurance tester (tester pentru controlul calității) este un alt job conex domeniului IT aflat la mare căutare în această perioadă. Dacă una dintre cele mai mari calități ale tale este atenția la detalii, atunci acesta este jobul ideal.

Pentru a fi QA sau software tester, ai nevoie de cunostințe tehnice solide despre sistemele IT și cum funcționează, dar și de abilități care îți permit să lucrezi eficient într-o echipă.

Mulți QA testeri din lume lucrează remote și marea majoritate a angajatorilor este de acord cu această practică. În România, un QA/software tester are salariu mediu net între 1.200 – 1.700 euro.

8. Traducători

Meseria de traducător este una foarte complexă și necesită mulți ani de practică pentru a te perfecționa, chiar și într-o limbă de mare circulație cum este engleza și mai ales dacă optezi pentru traduceri literare. Însă avantajele sunt substanțiale, de la abilitatea de a lucra pe cont propriu, la cele financiare care vin odată cu experiența în domeniu.

În prezent, tot mai multe companii din România și din lume sunt în căutare de vorbitori de limbi mai puțin cunoscute, cum ar fi germana, olandeza, araba, japoneza sau chineza, acestea reprezentând și limbile care înregistrează cel mai mare deficit de traducători disponibili pe piață.

Câștigurile sunt strâns legate de gradul de dificultate al traducerilor – cele tehnice sau din domenii specializate fiind mai bine plătite decât traducerile de literatură. În funcție și de experiență și de tipul traducerii, un traducător poate câștiga între 800 și 3000 de euro pe lună. 

Pentru a urma o carieră în domeniu și a dobândi cunoștințele și calificările unui traducător, trebuie să urmezi cursurile unei facultăți de profil, precum Facultății de Limbi și Literaturi Străine.

9. Ecommerce manager

Cum tot mai multe afaceri migrează către online, jobul de ecommerce manager este și el unul foarte căutat. Indiferent de domeniul în care activează, companiile au nevoie de strategii digitale care să-i ducă aproape de clienții lor, dar și de specialiști care să asigure atingerea obiectivelor de business.

Un ecommerce manager este responsabil de vânzările online ale unei companii și trebuie să dezvolte și să implementeze strategii pentru asigurarea profitului.

Fiind unul dintre joburile la mare căutare, câștigurile obținute încadrează acest job la categoria celor mai bine plătite. Remunerația este strâns legată și de volumul de muncă depus, însă ultimele sondaje susțin că salariul este unul peste medie și depășește 1000 de euro.

Printre studiile necesare se numără absolvirea unei facultăți de business sau marketing, dar și o bună cunoaștere a trendurilor din online și a canalelor specifice.

10. IT recruiter

Dacă îți place să lucrezi cu oamenii și ești pasionat de domeniul IT, dar nu vrei să urmezi o carieră de programator, atunci poate ar trebui să te orientezi către domeniul HR. Joburile în domeniul IT necesită anumite abilități și de aceea recruiterii joacă un rol atât de important.

Cei mai mulți recruiteri caută candidați din toată lumea, iar întâlnirile sunt online, motiv pentru care acest job se pretează foarte bine lucratului de acasă. Un recruiter bun ar trebui să fie un bun comunicator și mereu la curent cu ultimele trenduri din domeniu. Tehnologia este un domeniu în continuă dezvoltare și de aceea trebuie să fii mereu la zi cu tendințele.

În România, salariul unui IT recruiter pornește de la suma de 650 de euro.

11. Contabil

Dacă ai o pasiune pentru cifre și statistici, ești o persoană foarte ordonată și cu o gândire logică, atunci probabil că meseria de contabil ți se potrivește perfect.

Pentru a deveni contabil autorizat ai nevoie de o diploma de facultate care să ateste că ai studii economice superioare, iar apoi te poți înscrie la Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România pentru a obține acreditările necesare.

Jobul de contabil îți aduce un venit peste medie care poate porni de la 900 de euro pe lună, sumă care depinde însă de experiență și de numărul de clienți din portofoliu. Cu toate acestea, meseria este una stabilă și indispensabilă deținătorilor de IMM-uri sau chiar și persoanelor fizice autorizate.

Ești gata pentru noul tău job remote?

Dacă ai fost mereu pasionat de domeniul IT și de jobul de programator, înscrie-te la cursurile SDA pentru începători și fă pasul către cariera dorită. Dacă alegi Full-Stack Developer, vei avea garanția unui loc de muncă la finalul cursului, precum și un salariu competitiv. Cursul nu necesită nicio calificare anterioară!

Cursurile Codecool continuă sub tututela SDAcademy!

Cele două școli și-au unit forțele! Împreună, oferim:

  • Cursuri full-stack: Java, JavaScript, Python
  • Specializări: Software Testing, UX/UI Design, Data Science

Înscrie-te acum în programul SDAcademy x Codecool și primește coaching personalizat pentru cariera ta în IT!

continuă către SDAcademy