Back2School! 45% REDUCERE! Curs inteligență artificială!  👈sau sună la 0374 349 900

Ce este python și de ce să învățați Python în 2024 – Explicații și sfaturi

Python

Dacă vă întrebați ce limbaj de programare să alegeți pentru a vă începe cariera sau în ce mediu IT este cel mai bine să vă dezvoltați, Python ar putea fi alegerea perfectă pentru dumneavoastră. 

În acest articol, îți vom arăta ce este Python, ce trebuie să știi despre el și de ce ar trebui să înveți acest limbaj de programare. Nu știi de unde să începi? Aruncă un ochi la cursul Python oferit de Software Development Academy.

Ce este Python?

Python este unul dintre cele mai populare limbaje de programare. Vreți să începei să învățați Python? De ce să învățați Python online?

Există aproximativ 600 de limbaje de programare pe piață, deci, ce limbaj de programare ar trebui să alegeți? De preferat, unul ușor de învățat, dar foarte popular și necesar în industria IT. Și, în plus, asigură venituri mari. Python este un astfel de limbaj. În prezent este disponibil în versiunea Python 3.

Este un limbaj de programare open source foarte frecvent utilizat, creat pentru dezvoltatorii back-end la începutul anilor 90, mai exact în 1991, de către un programator olandez, Guido van Rossum, care l-a numit după legendarul Circ Monty Python. Van Rossum a creat Python pe baza limbajelor de programare existente atunci, ABC și Bash. Foarte des Python este recomandat ca primul limbaj de programare ce ar trebui învățat. De ce?

Cum este Python?

Lizibil, ușor de învățat, clar, intuitiv, natural. Puteți învăța cu ușurință Python online. Aruncați doar o privire și știți ce este codat acolo. Citiți codul Python precum o carte în limba engleză. Creatorul Python a dorit ca programatorii să petreacă cât mai mult timp codând și cât mai puțin timp citind și analizând codul. Sintaxa Python este foarte simplă. Multe părți ale codului se referă la alte limbaje de programare. Cele mai bune cursuri Python sunt, de asemenea, simple și distractive.

Este noul Java

Odată, cineva a scris: „Python este noul Java”. De ce? Java, la fel ca Python, este considerat un limbaj de programare care este bun de învățat, universal și funcționează pe toate platformele. De aceea este atât de popular – conform raportului internațional „Stack Overflow Developer Survey 2019”, aproape 42% dintre dezvoltatori susțin că sunt familiarizați cu Python. Sondajul Analytics India Magazine ne oferă rezultate similare. Python este utilizat de 44% dintre profesioniștii IT care lucrează în data science. Moda Python a început în jurul anilor 2017 și 2018, motivul principal fiind creșterea data science.

Python este mai bun și mai simplu decât Java

Salut Lume. Puteți vedea din prima ce limbaj pare mai simplu.

Java

public class SalutLume {
public static void main(String[] argos) {
System.out.println("Salut, Lume")
}
}
Python
print("Salut, Lume!")

Comunitatea de dezvoltare Python

Python este încă în viață. Profesioniștii IT îl pun la treabă cu adevărat. Stack Overflow este plin de întrebări și răspunsuri despre acesta. Pe GitHub, veți găsi o mulțime de repertorii Python. Există deja peste 1.026.000 de proiecte create în Python.

Python în clasamentul limbajelor de programare

Poziția stabilă, a treia, a Python în clasamentul indexului TIOBE, garantează de fapt angajarea absolvenților de cursuri, academii și școli de programare care predau acest limbaj.

Indicele TIOBE pune Python pe locul 3 în ceea ce privește popularitatea. În clasamentul PYPL Popularity of Programming Language și IEEE Spectrum (Institute of Electrical and Electronics Engineers), Python se află în partea superioară a clasamentului. Comunitatea Python de pe Meetup.com este al doilea cel mai mare grup de programatori de pe site, adunând aproape 2.500.000 de persoane din întreaga lume. Python, cu popularitatea sa, depășește C++, Java sau C#.

Pentru ce este folosit Python?

În Python, puteți coda în mod liber totul, orientat, structurat și funcțional: aplicații web și desktop, jocuri cu grafică 2D și 3D (de exemplu, Civilization, Battlefield, World of Tanks), site-uri web (dezvoltare web și servicii web Python ), rețele sociale, programarea aparatelor (de exemplu, aparate de uz casnic). Este suficient să spunem că giganți precum YouTube, Uber, Facebook, Instagram, Google, Pinterest, PayPal, Quora, Disqus, Netflix, Spotify, NASA și Dropbox îl folosesc. Există un număr mare de biblioteci, cadre și module gata făcute pentru dezvoltatorii Python pe web, inclusiv Django, PySide, PyQt și Flask.

Big Data, data science și securitatea cibernetică și Python

Python este foarte eficient (folosește mult mai puțină memorie decât C/C ++) și gestionează bine cantități mari de date, așa că va fi util când lucrați cu Big Data și data science, precum și securitatea cibernetică. Big Data a fost cea care l-a ajutat pe Donald Trump să câștige alegerile din SUA (în așa-numita campanie bazată pe date). De asemenea, va funcționa bine în analiza afacerilor (Business Intelligence).

Inteligența artificială (AI) și învățarea automată și Python

Este Python un limbaj al viitorului? Cu siguranță când vine vorba despre AI. 1,5 trilioane USD – aceasta este valoarea la care ar fi de așteptat ca piața globală a Internet of Things (IoT) și AI să ajungă în 2020, conform raportului Ghidului de cheltuieli pentru Internet of Things semestrial la nivel mondial al IDC. Mulți experți, inclusiv Stuart Armstrong, cred că încă din 2040, AI va domina viața de zi cu zi a oamenilor. Dumneavoastră, ca programator Python, puteți avea controlul asupra digitalizării realității noastre. Învățarea automată și învățarea profundă sunt în mâinile dumneavoastră. Sună interesant?

Mașini autonome, asistenți virtuali, roboți sau consilieri sub formă de, de exemplu, Siri sau Asistentul Google, case inteligente, robotică – toate aceste instrumente ale viitorului (și chiar ale prezentului) sunt dezvoltate de programatorii Python. Pe lângă cunoașterea limbajului de programare, gândirea analitică și abstractă, precum și mintea deschisă și pasiunea reală pentru coding sunt esențiale pentru astfel de proiecte.

Finanțe și Python

Acest limbaj de programare este folosit de firme de software și departamente interne de analiză și IT din ramuri ale industriei financiare, cum ar fi:

  • Bănci (open-banking),
  • Firme de asigurări,
  • Fonduri de investiții și investiții private,
  • Case de brokeraj (tranzacționare și gestionarea riscurilor),
  • Fonduri de investiții.

Salariu Python Developer – la câți bani să te aștepți

Salariul obișnuit al unui Python Developer este de aproximativ 13.500 RON net pe lună. La nivel general, salariul poate varia între 5.000 RON și 22.000 RON net pe lună. Aceste cifre salariale pun Python în topul salariilor din domeniul IT.

În București, cel mai mic salariu pe care-l poate câștiga un Python Developer este de 5.000 RON net pe lună, iar cel mai mare este de 22.000 RON net pe lună.

Remote, câștigurile sunt destul de apropiate – între 5.300 RON net pe lună și 22.800 RON net pe lună.

Este demn de menționat că salariile pot varia în funcție de experiență și companie. Dacă luăm datele existente ca un punct de reper, putem trage concluzia că salariul unui Python Developer Junior este de minim 5.000 RON net pe lună, iar pentru un senior poate atinge sau chiar depăși 22.000 RON net pe lună.

10 motive pentru care merită să învățați Python

  1. Este simplu
  2. Este foarte rapid
  3. Este eficient
  4. Este o abilitate profesională nouă, foarte utilă
  5. Se plătește bine
  6. Nu lipsesc locurile de muncă
  7. Oferă o gamă largă de oportunități
  8. Este puternic
  9. Are o mulțime de extensii
  10. Are o comunitate numeroasa

Python, cutia de instrumente a programatorului

Ca orice specificație, trebuie să aveți cutia de instrumente plină de instrumente bune. Programarea evoluează foarte repede. Deci, ca programator, ar trebui să fiți la curent cu noutățile din industrie și actualizările software-ului popular, tot timpul. Resursele unui programator sunt nelimitate.

Coding online

Elementele esențiale ale unui programator

Vreți să lucrați de oriunde din lume? Programarea în Python este alegerea perfectă. Pe lângă cunoașterea limbajului, deveniți stăpân pe câteva instrumente de programare online, cum ar fi Pythonanywhere.com, Python Shell Online, repl.it sau Notebook-uri Microsoft Azure. De asemenea, puteți descărca un mediu de programare Python din https://www.python.org/. În plus, așa cum am menționat mai sus, puteți învăța cu ușurință Python online.

În munca dumneavoastră de programator pe desktop, veți găsi util pip. Este un instrument pentru gestionarea pachetelor și a extensiilor Python. Utilizați IDE simplu, IDLE, pentru a scrie scripturi. Scrieți-vă propriile aplicații în cadre precum Django, Scrapy, PyCharm sau Pylons. Grafice? Matplotlib. Calcule matematice avansate? NumPy sau SciPy. Grafică și multimedia? Biblioteca Pyglet. Sunteți specializat pe data science? Alegeți Jupyter Notebook cu biblioteci precum NumPy, Pandas și Matplotlib. Dezvoltați jocuri? Pariați pe cadrele PyGame sau PyKyra. Proiectați interfețe grafice de utilizator (GUI)? Utilizați PySide, PyQt sau PyGTK.

Cum învățați Python?

Pe scurt, există trei pași pentru a învăța Python online.

1. Cunoașterea nucleului limbii

În această etapă, veți învăța sintaxa, formulele de bază și elementele de bază ale mediului Python. Veți învăța să creați variabile și bucle.

2. Cunoașterea modulelor

Veți afla modulele și extensiile Python utilizate în mod obișnuit și mai puțin cunoscute.

3. Domeniul extins al Python

Diverse baze de date, biblioteci, cadre și tehnologii care vă vor ajuta să stăpâniți, printre altele, procesele de construcție Python folosind managerul de pachete pip.

Cum începeți?

Începeți prin a participa la seminarii web și la cele mai bune cursuri Python de programare video gratuite sau la preț redus pentru a vedea dacă programarea în general este ceva pentru dumneavoastră și pentru a verifica dacă Python este limbajul de programare în care veți dori să lucrați. Răsfoiți cele mai bune cursuri Python pe YouTube, Udemy sau StrefaKursow.co.uk. Citiți cărți electronice gratuite despre Python pe packtpub.com sau aceasta de Swaroop C.H., intitulată A Byte of Python. Treceți prin cartea Python for Everyone de Michael Dawson. Treceți prin câteva misiuni legate de Python în jocul online „TwilioQuest” din seria „Mysteries of Pythonic Temple”. Instalați-vă o aplicație mobilă simplă, Learn Python, de la SoloLearn, unde puteți face diverse sarcini simple … Ideile pentru primii pași în limba Python abundă.

Python pentru copii

Dacă ați vrea ca, copilul dumneavoastră să învețe programarea, nimic nu ar putea fi mai ușor. Există cărți grozave și cursuri online, astfel încât micuțul dumneavoastră să poată stăpâni profunzimile codingului și să învețe Python online de la o vârstă fragedă. În special pentru primii pași ai copiilor în IT, recomandăm „Învățarea programării cu Minecraft” a lui Craig Richardson.”

Academia de programare

Știți deja dacă merită să învățați Python? Dacă dumneavoastră sau copiii dumneavoastră sunteți convinși că merită să intrați în programare și ați finalizat deja câteva exerciții, cursuri online simple și sarcini, atunci este timpul pentru o adevărată academie de programare. Software Development Academy organizează cursuri pentru a învăța Python online și de acasă, care în câteva luni vă vor introduce în lumea și filozofia Python, precum și în multe alte medii de programare.

Până în prezent, cel mai tânăr student avea 12 ani și cel mai mare 73 de ani, deci putem spune că nu există restricții de vârstă. Tot ce aveți nevoie este o minte deschisă și o dorință de a schimba lumea. Ne vom descurca cu restul împreună. Doriți să obțineți propriul certificat Python? Atunci ne vedem la cursuri!

Descarca tematica de curs Python

descarcă tematica

📝Completează formularul de mai jos și haide să vorbim despre cum te poate ajuta Python!

 

Python, cel mai versatil și ușor de învățat limbaj de programare

SDA Academy a ajutat sute de studenți să pătrundă în domeniul IT sau să-și schimbe traiectoria carierei prin programare. Da, inclusiv cu Python. Vrei să afli cum? Programează un call gratuit cu un consultant SDA Academy și află de ce Python este limbajul de programare pe care ar trebui să-l știe oricine, indiferent de domeniul în care activează.

    Cursurile Codecool continuă sub tututela SDAcademy!

    Cele două școli și-au unit forțele! Împreună, oferim:

    • Cursuri full-stack: Java, JavaScript, Python
    • Specializări: Software Testing, UX/UI Design, Data Science

    Înscrie-te acum în programul SDAcademy x Codecool și primește coaching personalizat pentru cariera ta în IT!

    continuă către SDAcademy